Blogit
Perinneruokaa prkl

Laitetaan poskea poskeen!

Naudan poski on loistava liha, joka on parhaimmillaan suussa sulava grilliherkku.

Kaupallinen yhteistyö: Atria

Juhannus lähestyy ja samalla joka vuotinen pohdinta siitä, mitä grilliin tänä vuonna laitettaisiin. Tykkään itse kokeilla joka vuosi uusia grillireseptejä ja myös vaihdella kesäjuhlien tarjottavia. Liharuoissa harvinaisemmat ruhon osat ovat jo muutamien vuosien olleet melkoisessa nosteessa. Huono saatavuus on kuitenkin vaikeuttanut useiden ruokien valmistamista. Esimerkiksi naudan poski on turhaan jäänyt unholaan vaikean saatavuutensa takia. Uudesta Atrian Lihakaupasta sitä kuitenkin saa ja vieläpä kotiovelle asti toimitettuna. Lihakaupasta innostuneena tilasin reilun satsin naudan poskia, joista sain aikaiseksi mainion grilliherkun. 

Naudan poskien maku on hyvin lähellä riistaa. Tein poskille intensiivisiä makuja sisältävän bbq-kastikkeen, joka täydentää poskien omaa melko voimakasta makua. Poskista saa pitkällä haudutuksella uunissa suussa sulavan pehmeitä ja nopea grillaus viimeistelee lihan antamalla sille hieman pintaa. Tästä ruoasta saa loistavan juhannustarjottavan hauduttamalla posket etukäteen ja nostamalla ne h-hetkellä kuumaan grilliin. Poskien koko vaihtelee jonkin verran, mutta sopiva määrä kahta ruokailijaa kohden on noin 12 poskea.

Kannattaa rohkeasti kokeilla uusia ruhon osia ja tutustua Atrian Lihakaupan kattavaan valikoimaan. Kaikki liha on suomalaista ja Lihakaupasta on saatavilla myös luomulihaa! 

BBQ naudan poskea

Ainekset

2 kg
naudan poskea
2 tl
suolaa
BBQ-kastike
1/2 dl
öljyä
1/2 dl
muscovadosiirappia
1/2 dl
muscovadosokeria
1/2 dl
punaviinietikkaa
1/2 dl
soijaa
1/2 kpl
tuore chili
3 kpl
valkosipulinkynttä
30 g
inkivääriä (2 cm pala)
1 tl
savustettua paprikajauhetta
1 tl
mustapippuria
Muut ainesosat

Tee näin:

Yhdistä kaikki BBQ-kastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Poista naudan poskista ylimääräiset kalvot. Hiero suola naudan poskiin ja nosta ne uunivuokaan tai pataan. Kaada päälle noin puolet kastikkeesta ja peitä foliolla.

Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 3 tuntia.

Anna jäähtyä ja kaada pohjalla oleva liemi kattilaan. Kaada joukkoon myös loput BBQ-kastikkeesta. Keitä kastiketta kasaan, jotta siitä tulee sopivan paksua siveltäväksi lihojen päälle grillatessa.

Viimeistele naudan posket grillissä BBQ-kastiketta valellen.

Leikkaa lihat siivuiksi ja tarjoile esimerkiksi pitaleipien sekä coleslaw-salaatin kanssa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *