Kurpitsa-chorizokeitto
Syksyn paras kurpitsakeitto saa mausteisen makunsa chorizomakkarasta. Lusikoi päälle ranskankermaa ja dippaa rapeakuorista leipää keiton sekaan. Tätä keittoa kannattaa tehdä heti iso kattilallinen!
Tässä on mielestäni syksyn paras keitto! Sen sydämenä toimii chorizomakkara, joka antaa keitolle runsaasti makua. Oikeastaan on ihan sama minkä ruoan sekaan sitä laittaa, niin siitä tulee aina hyvää! Toki tämä keitto sisältää myös kurpitsaa ja mustapapuja, jotka maistuvat aina. Olisikohan tämä jo kolmas kerta kuukauden sisään kun tätä keittoa valmistan ja juuri tämä versio on ollut niistä se kaikkein paras.
Sipulit, chorizomakkara ja kurpitsa kuullotetaan kattilassa mausteiden kanssa. Päälle kaadetaan tomaattimurska ja lihaliemi, jonka jälkeen keitto saa muhia noin 20 minuuttia. Lopuksi kattilaan lisätään mustapavut ja keitto maustetaan. Melko yksinkertaista, eikä tiskiä synny juurikaan.
Parasta kurpitsa-chorizokeitto on ranskankerman ja vaalean rapeakuorisen leivän kanssa. Leipää on ihana dipata mausteiseen tomaattiliemeen.
Reseptistä tulee noin neljä annosta ja nehän katoavat melko nopeasti. Keitto kannattaakin tehdä suoraan kaksinkertaisena, sillä keitto vain paranee seuraavaan päivään. Sen voi myös tarvittaessa pakastaa.
Kurpitsa-chorizokeitto
Ainekset (4 annosta)
- 1
- sipuli
- 2
- valkosipulinkynttä
- 200 g
- chorizomakkaraa
- 750 g
- myski- tai hokkaidokurpitsaa (kuorittuna ja paloiteltuna 400 g)
- 1 rkl
- öljyä
- 1 rkl
- tomaattipyrettä
- 2 tl
- oreganoa
- 2 tl
- timjamia
- 1/2 tl
- chilirouhetta
- 1 tlk
- tomaattimurskaa
- 5 dl
- vettä
- 1
- lihaliemikuutio
- 1 tlk
- mustapapuja
- 2 tl
- sokeria
- 1/2 tl
- mustapippuria
- Lisäksi
- korianteria
- 200 g
- ranskankermaa
- rapeakuorista leipää
Tee näin:
Hienonna sipulit. Kuori ja paloittele chorizomakkara. Halkaise kurpitsa ja poista sisus. Kuori kurpitsa ja paloittele se.
Kuumenna kattilassa öljy. Lisää sipulit ja paista pehmeiksi. Lisää tomaattipyree, chorizomakkara, kurpitsa, oregano, timjami ja chilirouhe. Paista muutama minuutti.
Lisää tomaattimurska, vesi ja lihaliemikuutio. Anna keiton hautua 20 minuuttia kannen alla.
Lisää valutetut ja huuhdellut mustapavut. Mausta keitto sokerilla ja mustapippurilla. Kuumenna kiehuvaksi.
Viimeistele keitto halutessasi tuoreella korianterilla. Tarjoa keiton kanssa ranskankermaa ja rapeakuorista leipää.