Kunnon aito porilainen

Vaikkei meistä kumpikaan ole Porista, niin aika laajalle levinnyt käsite on silti jos sanoo, että on syönyt “porilaisen”. Ei, kannibalismista ei ole kyse, joten porilaiset voivat vastedeskin olla huoletta. Tätä grilliruokaherkkua taitaa saada aika pitkälti kaikilta kunnollisilta nakkikiskoilta, mutta tietystihän sellaisen voi tehdä itsekin. Seuraavalla “ulkoilukerralla” kotiinpäin matkatessaan voi siis harkita tämän testaamista. 

Porilaisella on oma historiansa ja tarkemmin siitä voi käydä lukemassa esimerkiksi Wikipediasta. Lähtöisin herkku on 50-luvulta ja noiden tietojen mukaan sitä varten kehitettiin ihan oma makkara. Makkarasta tuli metsästäjänmakkara ja se nimenomaan on porilaisen sydän. Näin sanoo pitkän linjan porilainen grillimestari: “– Jos oikein aitoa porilaista tekee, siihen kuuluu SOT:n eli Satakunnan Osuusteurastamon reseptillä tehty metsästäjänmakkara.” Jos nyt ei meinaa metsästäjänmakkaraa porilaiseen löytää, niin sipuliteemakkarakin käy siinä tapauksessa. Sitä on vähän paremmin saatavilla. 

Eipä siinä siis käy vänkääminen. Nälkä jo hieman vatsassa kurniikin, joten porilaista kehiin! Siihen aitoon versioon tulee metsästäjänmakkaraa, paahtoleipää, sipulia, sinappia, kurkkusalaattia ja vaikka vähän sitä ketsuppia. Ketsuppia kuulemma suosivat yleisimmin lapset, ainakin tuon grillimestarin mukaan. Paahtoleivät käytetään pannulla ruskistumassa ja samoin tekee myös viipale metsästäjänmakkaraa. Sipuli tulee mukaan raakana ja joko hakkeena tai suikaleina. Sinappi, ketsuppi ja kurkkusalaatti vielä mukaan ja leipä on valmista. Tämän voi siis koota kohtalaisen vapaasti mieleisekseen. 

Nyt vaan omnomnom ja porilaista syömään!

 

 

Aito porilainen

Ainekset

8 kpl
paahtoleipäviipaletta
4 kpl
metsästäjänmakkaraa (n. 1 sentin viipaleita)
1 kpl
sipuli (hakkeena tai suikaleina)
4 tl
sinappia
4 tl
ketsuppia
4 rkl
kurkkusalaattia
Muut ainesosat

Tee näin:

Paahda paahtoleivät pannulla. Paista Metsästäjä-makkara myös pannulla voita käyttäen. 

Viipaloi sipuli suikaleiksi tai tee siitä hakkelusta. 

Kokoa leipä niin, että kahden paahdetun leivänpalasen välistä löytyy siivu Metsästäjä-makkaraa, sipulia, kurkkusalaattia, sinappia ja ketsuppia. 

Nauti porilainen!

Kommentit (5)
  1. Ohjeessa on erhe! Neljään porilaiseen tarvitaan tietysti 8 siivua paahtoleipää 😉

  2. Perinneruokaa Prkl
    28.4.2016, 09:12

    Ohoh 😀 Resepti korjattu 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *