Kulissien takana: kirpparilöytöjä keittiöön

Kurkataan hieman niin sanotusti kulissien taakse. Ruokabloggaamisessa itse ruoka on tietysti pääosassa, mutta ilman astioita ja rekvisiittaa ei tästäkään tulisi juuri mitään. Eihän se pöytä silloinkaan tyhjä ole kun yhdessä syödään ja jos jonkinlaista kauhaa ja kuppia on tarjolla. Vaikka ihan joka kerta ei ihan kuvien mukaisella kattauksella syödäkään, niin kuviin ne tuovat mukavasti eloa ja sitä tunnelmaa. 

Blogin luonteen huomioiden on tietysti loogista, että somisteilla, astioilla ja alustoilla on vähän jotain tarinaa ja historiaa. Paljon on käyty kaivelemassa mummuloissa ja kotona kaappien, varastojen ja ullakon sisältöä. Lautasia, kahvikuppeja, aterimia ja taatan palkintolusikoita löytyi ihan hyvät setit, joilla pääsi alkuun. Tätä on tietysti jo puolitoista vuotta tehty, joten itseä ovat ne alkuajoista lähtien mukana olleet tavarat jo ehkä alkaneet kyllästyttää. Jotain on aina valillä saatava pois silmistä, että sen voi löytää taas uudestaan myöhemmin. 

Kirpputorit auttavat hyvin tähän haasteeseen ja sieltä on useampiakin löytöjä tullut tehtyä hyvin edulliseen hintaan. Kaiken ei aina tosiaankaan tarvitse olla uutta. Kirpparisaaliisiin kuuluu pari vanhaa kattilaa ja pataa, aterimia sekä tietysti lasitavaraa. Listallakin on toki vielä löydettävää ja joku hieno ja sopivan pieni kakkutarjotin kun vielä vastaan tulee, niin se helpottaa elämää. Lisäksi kokin silmiin osui hieno kahvikuppisetti, joka toistaiseksi on jäänyt torille, mutta ehkä se sieltä ensikerralla matkaan tarttuu. Hinnallakaan se kuuden (miinus yksi tassi) setti ei ollut pilattu. Sehän ehti tässä ensimmäisen ja toisen löytökerran välissä vaihtaa kirpputoriakin. Sitähän ollaan myös uutisoitu, että noissa vanhoissa astioissa ynnä muissa voi olla lyijyjäämiä. Mutta jos niitä käyttää kohtuudella, niin eipä siitä liikaa haittaakaan voi olla. 

Tällä tavaroiden hamstraamisella on se huono puoli, että pienen keittiön kaappitila ei meinaa millään riittää. Astioita löytyy jo käytävän kaapistakin ja ”kevyessä” kevätsiivouksessa kaapeista lähtikin sitä muuta turhaa tavaraa pois tehdäkseen tilaa keittiön tavaroille. Jos tätä keittiötä ja kämppää saisi maagisesti laajennettua, niin että saisi lisää kaappitilaa… Se olisi mahtavaa. Pitää joskus ehkä esitellä keittiökin teille. 

Mutta, kirpparit. Tarvitsee kyllä joskus pian taas käydä muutama kirpputori läpi, jos löytyisi jotakin ”hyödyllistä” ja sopivaa jälleen. Mitkä ovat olleet teidän parhaimpia kirpparilöytöjä? Harmittaako jonkin asian ostamatta jättäminen? Tai jonkin turhan asian ostaminen?

Kommentit (7)
  1. Äitiäni siteeraten ”kirppareiden kiertäminen on kuin sienestämistä – siinä keräilyvietti saa vallan!” En voi muuta kuin yhtyä tähän, sillä omaankin blogiini suuri osa astioista on peräisin kirppareilta. Mieltä lämmittävin löytö tähän mennessä on iso (17 cm), kirkas Nuutajärven noppamaljakko, jonka arvoa myyjä ei ollut tainnut aivan käsittää ja joka nyt kaunistaa minun kattauksiani 🙂

  2. Kirppareilla on ihanaa kuljeskella 🙂 paitsi että kun etsii niin ei löydä, mutta sattumalta olen löytänyt tosi kivoja juttuja. Odotan niin, että työpaikan lähistöllä oleva Hietalahden kirppis taas alkaa pyörimään niin voi aamulla tai lounastauolla käydä tekemässä löytöjä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *