Kotikahvilan raparperipiirakka

Maisemakahvilan raparperipiirakka on jo klassikko. Pienillä muutoksilla tuosta lähes täydellisestä piirakasta tulee entistä parempi. Kokeile ja ihastu!

raparperipiirakka

Maisemakahvilan raparperipiirakka on jo muodostunut klassikoksi. Etsipä mistä tahansa raparperipiirakan ohjetta, niin ei voi olla törmäämättä siihen. Se on kyllä ehdottomasti paras raparperipiirakka, jota olen koskaan maistanut – mutta voisiko siitä tehdä vieläkin paremman version.

Otin pohjaksi tuon tutun reseptin ja lähdin muuttamaan siitä raaka-aineita. Lisäsin joukkoon mantelijauhetta, joka mehevöittää piirakkaa entisestään. Sokerin vaihdoin fariinisokeriin, joka vie piirakan maun hieman paahteisen sokerin suuntaan. Lisäksi mukana on kardemummaa, joka on oiva pari raparperin kanssa! Piimän ja rahkan korvasin pehmeän täyteläisellä turkkilaisella jogurtilla. No kannattiko muutokset? Ehdottomasti! Tämän parempaa raparperipiirakkaa saa hakea. Näin syntyi Kotikahvilan raparperipiirakka.

Jos pidät Maisemakahvilan raparperipiirakasta, niin sinun on ehdottomasti kokeilta myös tätä!

raparperipiirakka

Kotikahvilan raparperipiirakka

Ainekset (20 annosta)

Muruseos
6,5 dl
vehnäjauhoja
2 dl
mantelijauhetta (75 g)
3 dl
fariinisokeria
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
soodaa
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
kardemummaa
250 g
voita sulatettuna
Piirakan pohja
2/3
muruseoksesta
200 g
turkkilaista jogurttia
1
muna
Piirakan täyte
1 L
raparperia paloina
500 g
turkkilaista jogurttia
2 dl
sokeria
2
munaa
3 tl
vaniljasokeria
Piirakan pinnalle
1/3
muruseoksesta
1 h 05 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 45 min

Tee näin:

Valmista ensin muruseos. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi. Siirrä muruseoksesta kolmannes toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille.

Levitä raparperipalat pohjataikinan päälle.

Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperinpalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos. Paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45-50 minuuttia.

Kommentit (16)
  1. Hei, voiko mantelijauhon korvatajollain muulla tai vain lisätä jauhoja tuohon raparperipiirakan ohjeeseen manteli/pähkinä-allergian takia?

    1. Mietin ihan samaa. Kaapissa olisi kookosjauhoja, taidan kokeilla niitä. Ja ehkä vielä pinnan muruseokseen hieman kookoshiutaleita.

      1. perinneruokaa prkl
        26.5.2020, 14:23

        Hei, kannattaa käyttää pelkkiä vehnäjauhoja. Kookosjauho imee paljon nestettä, joten lopputuloksesta voi tulla kuiva. Käytä koko ohjeessa siis 8 dl vehnäjauhoja.

    2. perinneruokaa prkl
      26.5.2020, 14:13

      Voit käyttää pelkkiä vehnäjauhoja mantelijauheen tilalla 🙂

  2. Entä jos täytteeseenkin laittaisi fariinisokeria?

    1. perinneruokaa prkl
      26.5.2020, 14:16

      Voit käyttää 🙂 Käytin siihen tavallista sokeria täytteen värin vuoksi. Halusin pitää sen valkoisena 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *