Kotikahvilan raparperipiirakka
Maisemakahvilan raparperipiirakka on jo klassikko. Pienillä muutoksilla tuosta lähes täydellisestä piirakasta tulee entistä parempi. Kokeile ja ihastu!
Maisemakahvilan raparperipiirakka on jo muodostunut klassikoksi. Etsipä mistä tahansa raparperipiirakan ohjetta, niin ei voi olla törmäämättä siihen. Se on kyllä ehdottomasti paras raparperipiirakka, jota olen koskaan maistanut – mutta voisiko siitä tehdä vieläkin paremman version.
Otin pohjaksi tuon tutun reseptin ja lähdin muuttamaan siitä raaka-aineita. Lisäsin joukkoon mantelijauhetta, joka mehevöittää piirakkaa entisestään. Sokerin vaihdoin fariinisokeriin, joka vie piirakan maun hieman paahteisen sokerin suuntaan. Lisäksi mukana on kardemummaa, joka on oiva pari raparperin kanssa! Piimän ja rahkan korvasin pehmeän täyteläisellä turkkilaisella jogurtilla. No kannattiko muutokset? Ehdottomasti! Tämän parempaa raparperipiirakkaa saa hakea. Näin syntyi Kotikahvilan raparperipiirakka.
Jos pidät Maisemakahvilan raparperipiirakasta, niin sinun on ehdottomasti kokeilta myös tätä!
Kotikahvilan raparperipiirakka
Ainekset (20 annosta)
- Muruseos
- 6,5 dl
- vehnäjauhoja
- 2 dl
- mantelijauhetta (75 g)
- 3 dl
- fariinisokeria
- 2 tl
- leivinjauhetta
- 2 tl
- soodaa
- 2 tl
- vaniljasokeria
- 2 tl
- kardemummaa
- 250 g
- voita sulatettuna
- Piirakan pohja
- 2/3
- muruseoksesta
- 200 g
- turkkilaista jogurttia
- 1
- muna
- Piirakan täyte
- 1 L
- raparperia paloina
- 500 g
- turkkilaista jogurttia
- 2 dl
- sokeria
- 2
- munaa
- 3 tl
- vaniljasokeria
- Piirakan pinnalle
- 1/3
- muruseoksesta
Tee näin:
Valmista ensin muruseos. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi. Siirrä muruseoksesta kolmannes toiseen kulhoon.
Lisää loppuun muruseokseen jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille.
Levitä raparperipalat pohjataikinan päälle.
Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperinpalojen päälle.
Ripottele pinnalle loppu muruseos. Paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45-50 minuuttia.
Hei, voiko mantelijauhon korvatajollain muulla tai vain lisätä jauhoja tuohon raparperipiirakan ohjeeseen manteli/pähkinä-allergian takia?
Mietin ihan samaa. Kaapissa olisi kookosjauhoja, taidan kokeilla niitä. Ja ehkä vielä pinnan muruseokseen hieman kookoshiutaleita.
Hei, kannattaa käyttää pelkkiä vehnäjauhoja. Kookosjauho imee paljon nestettä, joten lopputuloksesta voi tulla kuiva. Käytä koko ohjeessa siis 8 dl vehnäjauhoja.
Voit käyttää pelkkiä vehnäjauhoja mantelijauheen tilalla 🙂
Entä jos täytteeseenkin laittaisi fariinisokeria?
Voit käyttää 🙂 Käytin siihen tavallista sokeria täytteen värin vuoksi. Halusin pitää sen valkoisena 🙂