Blogit
Perinneruokaa prkl

Kolmen raaka-aineen vaahtokarkkikeksit

Tulipa tässä testattua vaahtokarkkikeksejä, joiden ohje löytyi netin syövereistä. Ideana ne ovat kivoja ja helppoja, mutta niiden säilyvyys on heikko liiallisen kuivumisen takia. Juuri uunista tulleina ne maistuvat todella herkullisilta yhdessä pähkinöiden ja ripauksen suolaa. Noin tunnin kulutta valmistuksesta ne ovat menettäneet kaiken tahmaisuutensa – joka on juuri parasta näissä kekseissä. 

Valmistukseen siis tarvitaan vaahtokarkkeja, sellaiset isot amerikkalaistyyliset ovat parhaita tähän käyttötarkoitukseen. Vaahtokarkit asetellaan pellille leivinpaperin päälle ja niitä paistetaan 15 minuuttia 125 asteisessa uunissa. Tässä ajassa vaahtokarkit ovat sulaneet ja kolminkertaistuneet. Seuraavassa vaiheessa vaahtokarkkien päälle painellaan pähkinöitä. Käytin pistaasi- ja pekaanipähkinöitä, joista pistaasipähkinät sopivat mielestäni parhaiten vaahtokarkin kanssa. Päälle vielä ripaus sormisuolaa, niin makuun saadaa sopivasti syvyyttä. Vaahtokarkkikeksit takaisin uuniin vielä 30 minuutiksi, mikäli niiden haluaa olevan todella tahmaisia kannattaa ne ottaa aikaisemmin pois uunista. 

Vaahtokarkkikeksit

Ainekset

12 kpl
vaahtokarkkeja
0
pähkinöitä
0
suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Lämmitä uuni 125 asteiseksi.

Asettele vaahtokarkit leivinpaperin päälle ja paista niitä 15 minuuttia.

Painele sulaneiden vaahtokarkkien päälle pähkinöitä ja ripottele hieman suolaa.

Paista vielä 30 minuuttia, jotta keksit kovettuvat.

 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *