Kokonaisena grillattu nieriä nokkostäytteellä
Nokkosilla ja sitruunaviipaleilla täytetty kokonainen nieriä kypsyy herkulliseksi grillissä. Nosta kala halsterissa pöytään ja tarjoile lisukkeena keitettyjä uusiaperunoita. Rento kesäruoka on valmis!
Halsterissa kokonaisena valmistettu kala on loistava ruoka kesäiltaan. Tällä kertaa valitsin kalatiskiltä nieriän, mutta kokonainen siika olisi yhtä hyvä valinta. Täytteeksi poimin mökin pihalta hieman nokkosia, jotka voi laittaa kalan sisään ihan sellaisinaan. Lisäksi muutama sitruunaviipale tuomaan mehukkuutta ja happoa. Suolaa ja pippuria tietysti ihan sillai reilusti, sillä suolaton kala ei oikein maistu hyvältä.
Kala kypsyy noin 20-30 minuutissa. Laitoin grilliin kaksi pientä kiveä ja virittelin halsterin niiden päälle, näin kala pysyy hieman koholla, eikä tartu grilliin. Selkäevän irrotessa helposti kala on kauttaaltaan kypsä. Lisukkeeksi sopii mainiosti keitetyt uudet perunat.
Kokonaisena grillattu nieriä
Ainekset (4 annosta)
- 1 kg
- nieriä tai siika
- 1-2 tl
- suolaa
- 0,5 kpl
- sitruuna
- 2 dl
- nokkosenlehtiä
Tee näin:
Pyyhi kala talouspaperilla kuivaksi. Ripottele sisälle suola. Täytä tuoreilla nokkosen lehdillä ja sitruunaviipaleilla.
Nosta kala halsteriin ja sulje se. Grillaa noin 10 minuuttia per puoli. Selkäevän irrotessa kala on kypsynyt.
Tarjoile keitettyjen uusien perunoiden kanssa