Perinneruokaa prkl
Perinneruokaa prkl

Kirpeänmakeat tyrnitartaletit

Pienet tyrnitartaletit ovat herkullinen yhdistelmä mureaa pohjaa ja kirpeää tyrnihilloa. Tartaletit viimeistelee makea tuorejuustokuorrute. 

Itse tehty tyrnihillo on samettisen pehmeää ja hieman kirpeää. Se on hyvää ihan sellaisenaankin esimerkiksi juustojen kanssa nautittuna. Tyrnihillo sopii myös mitä parhaiten näiden tartelettien täytteeksi. Murea pohja ja päälle muutama lusikallinen tyrnihilloa olisi ihan hyvää jo sellaisenaan, mutta vielä paremmiksi tartaletit tekee tuorejuustokuorrute. Loistava yhdistelmä erilaisia rakenteita ja makuja.

Tämä tyrnihillo ei hyydy aivan täysin, vaan se jää hieman löysäksi. Se imeytyy vähän rapeaan pohjaan ja maustaa sitä mukavasti. Mikäli haluat sen pysyvän kiinteämpänä kannattaa hilloa keittää kasaan vähän pidempään.

Tyrnitartaletit

Ainekset
( 12 Annosta )

100 g
voita
0,75 dl
sokeria
1 kpl
keltuainen
2 dl
vehnäjauhoja
Tyrnihillo
100 g
tyrniä
1 dl
hillo-marmeladisokeria
Tuorejuustokuorrute
100 g
tuorejuustoa
0,5 dl
tomusokeria
1 h 30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna. Lisää jauhot vähän kerrallaan välillä sekoittaen. Painele taikina voideltujen leivosvuokien tai leivospellin pohjalle ja reunoille.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Jäähdytä leivoksia hetki ja irrota ne varovasti vuoistaan.

Mittaa tyrni ja hillo-marmeladisokeri kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia. Siivilöi siemenet pois ja anna jäähtyä.

Lusikoi tyrnihilloa jäähtyneiden tartalettipohjien päälle.

Sekoita keskenään tuorejuusto ja tomusokeri. Pursota leivonnaisten päälle ja koristele halutessasi tyrnillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *