Kirpakka kaunotar – Karpalo-marenkipiirakka

Rapea pohja, raikas täyte ja makea marenkikuorrutus ovat tämän karpalopiirakan salaisuus. Marjat upotetaan täytteeseen jäisinä tavallisella ja vaniljasokerilla maustettuna.

Maku 5/2017 numerossa Perinneruokaa palstalla komeili herkullinen karpalopiirakka. Käytin piirakkaan runsaasti karpaloita, sillä halusin niiden muodostavan runsaan ja hapokkaan kerroksen makean marengin alle. Jäiset karpalot sulavat uunissa ja muuttuvat kirpsakaksi hilloksi. Lopuksi piirakan päälle valmistetaan marenki, joka koristellaan mantelilastuilla. Tämä piirakka voisi sopia hyvin joulupöydän raikkaaksi jälkiruuaksi vastapainoksi tuhdeille jouluruuille.

Karpaloita voi poimia syyskuun lopulta lumen tuloon saakka ja keväällä lumen altakin. Upota C-vitamiini- ja kuitupitoisia marjoja piirakan lisäksi hilloihin, marmeladeihin ja jälkiruokiin.

Katso täältä karpalo-marenkipiirakan ohje. 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *