Kinuskinen puolukkakukko
Tämä puolukkakukko valmistuu perinteisen mustikkakukon tapaan ja se saa lisämakua kinuskista. Tarjoa se hieman lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Maalla käydessäni mukaan tarttui myös hieman puolukoita, jotka pääsivät nyt käsittelyyn. Yksinkertaiset leivonnaiset ovat mieleeni, joten ei hirvesti tarvinnut miettiä, mitä tällä kertaa tekisin. Mielessäni pyöri muutama vuosi sitten tekemäni puolukkakukko, josta tuli niin hapokasta, että se ei päässyt blogiin. Siitä hieman viisastuneena lisäsin joukkoon lisää sokeria ja korvasin osan kinuskilla. Kinuski ja puolukka ovat niin erottamaton yhdistelmä, että sitä piti hyödyntää myös tässä leivonnaisessa.
Perinteinen mustikkakukko onnistuu siis myös puolukoista, jolloin siitä tulee mukavan hapokas. Puolukkakukon sisään sujautettu kinuskia tasapainottaa puolukoiden happamuutta ja antaa kivaa lisämakua. Tämä herkku on parasta vielä hieman lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Kinuskinen puolukkakukko
Ainekset (8 annosta)
- 200 g
- voita
- 1 dl
- sokeria
- 4 dl
- ruisjauhoja
- 1 tl
- leivinjauhetta
- Täyte
- 1 L
- puolukoita
- 1/2 dl
- perunajauhoja
- 1/2 dl
- sokeria
- 1 dl
- kinuskia
Tee näin:
Sekoita keskenään sokeri ja sulatettu voi
Sekoita leivinjauhe ruisjauhojen joukkoon ja lisää ne rasva-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi.
Voitele uunivuoka ja painele 3/4 osa taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita puolukoiden joukkoon sokeri ja perunajauhot. Kaada seos uunivuokaan taikinan päälle.
Lisää lopuksi kinuski puolukoiden päälle ja tee lopusta taikinasta kukolle kansi.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia. Tarjoile hieman jäätyneenä vaniljajäätelön kanssa.