Kinderkakku rengasvuoassa
Kinderkakusta on jo monilla tullut pääsiäisperinne. Minun versiossani kakku valmistuu rengasvuoassa ja kakun väliin hyydytetään suussasulava valkosuklaamousse.
Huh, melkoinen herkkuhan tästä tuli ja olikin parasta pakastaa se heti kuvauksen jälkeen, etten söisi sitä kokonaan itse. Sulattelen sen sitten pääsiäisenä uudellen tarjolle, jollei se ole mystisesti kadonnut sitä ennen. Kakun pohjaksi valmistin kahvikakuille melko tyypillisen kaakaolla maustetun taikinan, jonka joukkoon murskasin kolme Kinder -suklaamunaa.
Kun kakku on jäähtynyt täysin, niin siitä leikataan ensin parin sentin verran hattua pois, joka painetaan takaisin vuokaan. Tässä välissä on hyvä vuorata vuoka kelmulla, jotta valmis kakku irtoaa paremmin. Sen jälkeen vuokaan kaadetaan valkosuklaamousse ja päälle painellaan pohja. Kakusta siis katoaa tässä vaiheessa muutaman sentin verran, mutta ylimääräisen palan voi syödä ihan sellaisenaan.
Kakku hyytyy jääkaapissa noin parissa tunnissa, minkä jälkeen se voidaan kumota tarjoilualustalle. Sulatin päälle vielä maitosuklaata ja murskasin yhden Kinder -suklaamunan koristeeksi. Aikamoinen kakku siitä sitten syntyi!
Kinderkakku rengasvuoassa
Ainekset (16 annosta)
- 200 g
- voita
- 3 dl
- sokeria
- 2 tl
- vaniljasokeria
- 4 kpl
- kananmunia
- 2 rkl
- kaakaojauhetta
- 4 dl
- vehnäjauhoja
- 2 tl
- leivinjauhetta
- 3 kpl
- Kinder -suklaamunia
- Valkosuklaamousse
- 400 g
- tuorejuustoa
- 150 g
- valkosuklaata
- 2 dl
- vaniljakastiketta
- 4 kpl
- liivatelehtiä
- Pinnalle
- 100 g
- maitosuklaata
- 1 kpl
- Kinder -suklaamuna
Tee näin:
Vaahdota voi ja sokerit. Sekoita joukkoon munat yksitellen.
Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikina sekaisin. Lisää murskatut Kinder -suklaamunat.
Voitele ja korppujauhota noin 2 litran vetoinen rengaskakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 45- 50 minuuttia.
Kumoa kypsä kakku sokeroidun leivinpaperin päälle.
Vuoraa rengasvuoka kelmulla. Leikkaa jäähtyneestä kakusta yläosa ja nosta se taikaisin kakkuvuokaan.
Valmista valkosuklaamousse laittamalla liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pehmennä tuorejuusto ja lisää joukkoon vaniljakastike. Sulata valkosuklaa mikrossa ja kaada joukkoon koko ajan sekoitten.
Nosta liivatelehdet kulhoon ja lämmitä mikrossa 10 sekuntia tai kunnes ne ovat sulaneet. Lisää valkosuklaamoussen joukkoon.
Kaada valkosuklaamousse rengaskakkuvuokaan kakkupohjan päälle. Arvio silmämääräisesti kuinka paljon leikkaat suklaakakun pohjaa moussen päälle. Paina tiiviisti yhteen ja nosta jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.
Koristele valmis kakku sulatetulla maitosuklaalla ja Kinder -suklaamunan paloilla.
Amatöörileipurilla meni tuo liivatelehtien käsittely vähän kysymysmerkiksi. Siis ne liotetaan ja sen kylmän veden kanssa mikroon vai puristetaan vesi pois ja sellaisenaan ilman mitään nestettä mikroon?
Moi! Eli siis laitetaan kylmään veteen 5 minuutiksi ja sitten nostetaan sieltä kulhoon. Niihin jää tarpeeksi vettä, kun niitä ei puristele ja sitten vaan sulattaa 10 sekuntia 🙂
Liivatelehdet pitää liottaa kylmässä vedessä vähintään 5 min. esim. syvällä lautasella ja sulattaa kuumaan mehuun tms. Antaa jäähtyä ja Lisää hyydytettävään norona ei siis koko hoito kerralla. Sekoita samalla. Tässä ohje niille jotka eivät handlaa asiaa vielä.
Hei, mitä vaniljakastiketta käytit? Flora vanilla?
Moi! Nyt en muista mitä käytin, mutta onnistuu hyvin vaikka tuolla 🙂 Kaikissa on aika samanlainen rakenne.