Kevyt kurpitsapiirakka lasissa
Pienellä vaivalla kurpitsapiirakan makuun! Lasiin valmistettava kurpitsapiirakka on kevyt vaihtoehto syysherkutteluun. Sopii loistavasti vaikka aamupalaksi.
Kurpitsapiirakan makuun pääsee pienemmällä vaivalla, kun sen valmistaa lasiin. Uunissa paahdetut kurpitsalohkot paahtuvat makeiksi, jonka jälkeen ne soseutetaan omenamehun kanssa pehmeäksi lusikoitavaksi soseeksi. Kurpitsasose maustetaan lisäksi piparkakkumausteella ja hunajalla, jotka antavat sille mukavan mausteisen maun – ihan kuin perinteinen kurpitsapiirakan täyte.
Kurpitsapiirakan pohjaa edustaa granola, jonka päälle annos kootaan. Muutama lusikallinen kurpitsasosetta ja päälle pehmeän makuista kreikkalaista jogurttia. Päälle loraus hunajaa ja helppo jälkiruoka on valmis. Tämä sopii vaikka aamupalaksi!
Kevyt kurpitsapiirakka lasissa
Ainekset (4 annosta)
- 500 g
- myskikurpitsaa
- 1–2 tl
- rypsiöljyä
- 1–2 dl
- omenamehua
- 1 tl
- piparkakkumaustetta
- 2 rkl
- hunajaa
- 300 g
- kreikkalaista jogurttia
- 3 dl
- granolaa
Tee näin:
Halkaise kurpitsa ja poista sen siemenet lusikalla. Lohko kurpitsa kahdeksaan osaan leivinpaperin päälle uunipellille ja öljyä lohkot. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20 min tai kunnes kurpitsa on pehmeää.
Kaavi kurpitsa lusikalla kuorista kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää omenamehua, kunnes seos on löysähköä sosetta. Lisää piparkakkumauste ja hunaja. Anna jäähtyä.
Kokoa annokset. Lisää lasin pohjalle granolaa, sitten kurpitsasosetta ja päälle kreikkalaista jogurttia. Koristele annos granolalla ja valuta päälle hieman hunajaa.