Kevätretkien aikaa

Kaupallinen yhteistyö: Jalostaja

Hohtava hankikanto ja kevään valo saavat ihmiset lähtemään sankoin joukoin ulkoilemaan. Parasta kevätretkissä on pakata reppuun hieman evästä, jota nauttia auringon lämmittäessä kasvoja.

Tuntuisi, että kevät olisi lopultakin aluillaan. Aurinkoiset päivät ja valo piristävät kummasti ja saavat innostumaan ulkoilusta. Vietin pääsiäistä lapsuuden kodissani maaseudulla ja sää oli upea. Keväisin on hauska pakata reppuun eväitä ja lähteä yhdessä äidin kanssa jäätyneen järven rannalle. Kaikki tuntuu myös jännästi maistuvan aina paremmalta ulkoilmassa.

Tällä kertaa keitimme mukaan vettä ja sujautin reppuun muutaman teepussin. Lisäksi pakkasin mukaan timjami-porkkanasämpylöitä, joita olin tehnyt aiemmin päivällä. Tuore leipä on kyllä aina niin hyvää. Leipien väliin tein täytteeksi tahnan  johon sekoitin majoneesia, punasipulia, suolaa, pippuria sekä Jalostajan uutta broilersäilykettä. Säilyke on kotimaisista broilereista valmistettu sekä ravintoarvoiltaan hyvin proteiinipitoinen ja vähärasvainen. Jalostajan broilersäilyke olisi ollut näppärä pakata mukaan vaikka pidemmäksikin aikaa, koska se säilyy avaamattomana huoneenlämmössä. Tuote sopii siis vaikkapa treenikassiin tai mökille matkaan pakattavaksi. Säilykettä on saatavilla niin öljyssä kuin vedessä, joten niistä on helppo valita itselle mieluinen muoto.

Eväät olivat kaikin puolin nappivalinta ja lopultakin tuntui, että kevät saattaisi todella olla tulossa. Ulkoilu ja hyvät eväät saavat hyvin jaksamaan myös nämä pääsiäisen jälkeen koittaneet ei niin aurinkoiset päivät. Aurinkoa kaikkien kevääseen!

Porkkanasämpylät broileritäytteellä

Ainekset (8 annosta)

2 kpl
porkkanaa
2 tl
timjamia
1 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa
4 dl
vettä
25 g
hiivaa
1,5 dl
kaurahiutaleita
0,5 dl
öljyä
8 dl
vehnäjauhoja
Broileritäyte (2 annosta)
200 g
Jalostaja Broileria vedessä (tai öljyssä)
2 rkl
majoneesia
0,5 kpl
punasipulia
0,5 tl
suolaa
0,5 tl
mustapippuria
1 h 30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

Raasta porkkanat kulhoon. Lisää joukkoon timjami, hunaja, suola, käden lämpöinen vesi ja hiiva. Sekoita kunnes hiiva on liuennut.

Lisää kaurahiutaleet, öljy ja jauhot vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaa hieman ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta kahdeksan suurta sämpylää ja painele ne tasaisiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota vielä 30 min.

Paista sämpylöitä 20 minuuttia 225-asteisessa uunissa.

Valmista täyte valuttamalla broilerisäilyke. Sekoita joukkoon majoneesi ja hienonnettu punasipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.

Täytä sämpylät broileritahnalla ja haluamallasi kasviksilla.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *