Ketunleipäpestossa maistuu kevät

Keväisin luonnosta löytyy paljon syötäväksi kelpaavia kasveja. Nyt keittiössä valmistuu pesto ketunleivistä, jota voi käyttää melkeipä missä vain. Ketunleipä on happaman makuinen ja se sisältää oksaalihappoa. Runsaan C-vitamiinipitoisuutensa ansiosta niitä on käytetty muinoin lääkkeenä keripukin hoitoon. 

Ketunleipien keräämisessä kannattaa apuna käyttää saksia, niiden avulla saa kupin nopeasti täyteen. Tien tai polkujen varsilta niitä ei kannata kerätä, jos haluaa välttyä raskasmetalleilta ja urealta. 

Tähän reseptiin tarvitaan noin puoli litraa ketunleipiä. Ne huuhdotaan kylmällä vedellä ja laitetaan paperin päälle kuivumaan hetkeksi. Kun ylimääräinen vesi on saatu pois voidaan ne heittää blenderiin ja päälle kaadetaan 2 dl auringonkukansiemeniä sekä 2 dl rypsiöljyä. Jauhetaan tasaiseksi massaksi ja maustetaan suolalla. Tämän peston maku on samettinen ja ehkä jopa hieman pähkinäinen. Se sopii hyvin leivälle, salaatteihin ja pastalle. Pesto kannattaa syödä parin paivän sisällä, sillä sen säilyvyys ei ole kovin hyvä. 

 

Ketunleipäpesto

Ainekset

5 dl
ketunleipää
2 dl
auringonkukansiemeniä
2 dl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Huuhtele ketunleivät ja laita ne paperin päälle kuivumaan.

Laita ketunleivät, auringonkukansiemenet ja rypsiöljy blenderiin.

Jauha ainekset tasaiseksi massaksi ja mausta suolalla. 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *