Kesän aamiaispiirakka mansikoista
Kesällä herkutellaan mansikoilla ja mikä onkaan parempi tapa, kuin aloittaa päivä tällä mansikkapiirakalla! Niin kevyttä ja herkullista.
Tämä mansikkapiirakka on ihan paras tapa aloittaa kesäpäivä. Se on niin kevyttä, että voit syödä sen vaikka kokonaan. Piirakan pohja valmistuu granolasta, jonka joukkoon sekoitetaan muussattu banaani. Kannattaa kuitenkin valita sellainen granola, joka ei sisällä lisättyä sokeria, niin piirakka pysyy terveellisenä aamupalana.
Täytteeksi piirakkaan laitetaan kreikkalaista jogurttia ja lusikallinen hunajaa antamaan pientä lisämakeutta, mutta senkin voi jättää halutessaan pois, mikäli mansikat ovat tarpeeksi makeita. Pinnalle viipaloidaan reilu kerros mansikoita ja sitten tämä aamiaispiirakka on valmis. Koristelin piirakan ahomansikan kukilla, mutta voit käyttää halutessasi koristeluun mitä tahansa syötäviä kukkia.
Kokeile vaikka viikonloppuna!
Aamiaispiirakka mansikoista
Ainekset (4 annosta)
- 4 dl
- granolaa (sokeroimaton)
- 1
- banaani
- 500 g
- kreikkalaista jogurttia
- 1 rkl
- hunajaa
- 1/2 L
- mansikoita
Tee näin:
Muussaa banaani kulhossa ja lisää joukkoon granola. Sekoita tasaiseksi ja painele seos piirasvuokaan ( Ø 25 cm).
Sekoita jogurtin joukkoon hunaja ja kaada seos pohjan päälle.
Perkaa mansikat ja viipaloi ne. Nosta viipaleet jogurtin pääle. Koristele halutessasi syötävillä kukilla. Piirakka säilyy noin vuorokauden jääkaapissa.
Huikean herkullinen aamiaispiirakka! Ja terveellinenkin. Lisää näitä. Kiitos postauksesta ja hyvää juhannusviikkoa!