Kesäkurpitsamuffinit

Mehukkaat kesäkurpitsamuffinit maustetaan pistaasipähkinöillä, kardemummalla ja limellä. Reilu kerros kuorrutetta tekevät näistä muffineista suussa sulavia!

kesäkurpitsamuffinit

Vaikka tämänvuotinen kesäkurpitsasato ei ollutkaan niin runsas kuin menneinä vuosina, niin kuitenkin niitä on onneksi riittänyt hyvin kauppojen hyllyillä. Muutamaa kertaa lukuunottamatta, jolloin hylly on ammottanut tyhjyyttään. Tällä kertaa kesäkurpitsasta syntyy yksi ehdottomista suosikeistani, eli kesäkurpitsamuffinit. Ne sisältävät suhteellisen paljon kesäkurpitsaa, joka tekee niistä erityisen mehukkaat. Taikinaan sekoitellaan myös murskattuja pistaasipähkinöitä, jotka ovat tämän hetken suosikki leivonnassa.

Muffinien tärkein osuus on tietysti kuorrute ja sitä saakin olla reilusti. Klassinen voin, sokerin ja tuorejuuston yhdistelmä toimii aina! Kuorrutteen päälle ripotellaan lisää murskattuja pistaasipähkinöitä koristeeksi. Nämä muffinit säilytetään jääkaapissa hyvin peitettynä, jotta ne eivät pääse kuivumaan. Muffinit voi myös pakastaa myöhempään herkutteluun.

Kesäkurpitsamuffinit

Ainekset (12 annosta)

1-2 kpl
kesäkurpitsaa (400 g)
1 pss
pistaasipähkinöitä (70 g)
2 dl
sokeria
100 g
voita
3
kananmunaa
1
lime (kuori + 1 rkl mehua)
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
Kuorrute
100 g
voita
3 dl
tomusokeria
200 g
tuorejuustoa
1 tl
vaniljasokeria
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 40 min

Tee näin:

Raasta kesäkurpitsa siivilään ja painele siitä ylimääräinen neste. Hienonna pistaasipähkinät ja säästä noin 3 rkl koristeluun. Raasta limen kuori.

Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen välillä hyvin sekoittaen.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää taikinan joukkoon. Lisää myös 1 rkl limemehua ja raastettu kuori. Sekoita taikina tasaiseksi.

Lisää taikinan joukkoon valutettu kesäkurpitsa ja hienonnetut pistaasipähkinät.

Jaa taikina 12 muffinivuokaan muffinipellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30-35 min. Jäähdytä muffinit.

Valmista kuorrute vatkaamalla keskenään huoneenlämpöinen voi, tomusokeri, tuorejuusto ja vaniljasokeri. Levitä kuorrute jäähtyneiden kesäkurpitsamuffineiden päälle lusikalla tai käytä apuna pursotinpussia. Koristele muffinit lopuksi pistaasimurulla.

Kommentit (1)
  1. Käykö näihin muffineihin sekä keltainen että vihreä kesäkurpitsa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *