Keitettyjen kananmunien ABC

Jokainen meistä tykkää varmastikin kananmunista eri tavalla. Joku tykkää keitetyistä, toinen paistetuista ja kolmas munakokkelista. Sitten on vielä seuraava homma, eli minkälaisina sitä pitää mistäkin. Onko se kypsäksi asti valmistettu vai jätetty vähän vajaaksi. No, nyt voidaan ottaa tästä vähän osviittaa siihen, miten saat kananmunasta juuri sellaisen kuin haluat. 

Perusohje kananmunien keittämiseen 

Tämä keittotapa sopii hyvin jääkaappikylmille kananmunille. Lähtötilanne on kaikissa sama. Kylmää vettä kattilaan, kananmunat mukaan ja levy täysille. Kun vesi alkaa poreilla, lasketaan levyn teho puoleen ja laitetaan ajastus sen mukaan millaisena kananmunansa haluaa. Kuvasta löytyvät nuo tarkemmat ajat kunkinlaista kypsyysastetta varten. Keittämisen jälkeen annetaan shokkihoito kylmällä vedellä, jotta kuori irtoaa helposti. 

Kahden minuutin kohdalla valkuainen on juuri ja juuri hyytynyt keltuaisen ympäriltä. Neljän minuutin paikkeilla keltuaisen kuori on hieman hyytynyt. Kuuden minuutin kananmuna on jo melkein kypsä, mutta kuitenkin vielä mehukas keskeltä. Liiallisella keittämisellä kananmunan valkuainen alkaa muuttumaan sitkeäksi ja keltuaisen reunat tummuvat. Näitä ylikypsiä kananmunia näkee harmittavan usein.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *