KebabKot – kebakot broilerista
Grillatut ja kevyen mausteiset kebakot ovat herkkua raikkaan jogurttikastikkeen kanssa. Tämä versio valmistuu vähärasvaisesta broilerinjauhelihasta ja maku on erittäin mehukas!
Nimenne olkoon KebabKot – ehkäpä se kuvastaa näitä parhaiten. Broilerin jauhelihasta syntyvät kebakot ovat erittäin helpot valmistaa, eikä raaka-ainelista ole kovinkaan iso, sillä jätin pois kaikki täyteaineet, kuten korppujauhot. Oikeastaan näissä kebakoissa on vain tuo broilerin jauheliha ja mausteet. Paprika, korianteri, valkosipulijauhe, mustapippuri ja suola ovatkin oikein riittävät mausteet näihin. Mukaan voisi heittää myös hieman chilijauhetta, mikäli on tulisemman ruoan ystävä.
Hyvin vaivattu taikina jaetaan 8 osaan ja muotoillaan pötköiksi, jonka keskelle painetaan grillivarras. Grillaus onnistuu myös ilman tikkuja, mikäli niitä ei satu olemaan saatavilla. Kebakkoja grillataan noin 2-3 min per puoli tai kunnes ne ovat kokonaan kypsät. Kebakot voi paistaa myös paistinpannulla tilkassa öljyä. Seuraksi sopii raikas jogurttikastike, joka maustetaan yksinkertaisesti valkosipulilla ja persiljalla.
KebabKot - kebakot broilerista
Ainekset (4 annosta)
- 600 g
- broilerin jauhelihaa
- 1,5 tl
- paprikajauhetta
- 1,5 tl
- jauhettua korianteria
- 1,5 tl
- valkosipulijauhetta
- 1,5 tl
- suolaa
- 0,5 tl
- mustapippuria
- Jogurttikastike
- 200 g
- turkkilaista jogurttia
- 1
- valkosipulinkynsi
- 1 dl
- tuoretta persiljaa
Tee näin:
Siirrä jauheliha kulhoon ja mittaa päälle kaikki mausteet. Vaivaa taikinaa käsin pari minuuttia, jolloin taikinasta tulee tasaista ja hieman venyvää.
Jaa taikina 8 osaan ja muotoile noin 12 cm pitkiksi pötköiksi. Laita jokaiseen grillivarras.
Grillaa kebakot kypsiksi 2-3 minuuttia per puoli. Tarkista kypsyys. Voit paistaa kebakot myös paistinpannulla tilkassa öljyä.
Valmista kastike. Hienonna valkosipuli ja persilja. Lisää jogurtin joukkoon. Tarjoa kastike kebakkojen kanssa.