Karviaismuffinssit ja se paras muffinssitaikina
Paras muffinssitaikina syntyy tällä reseptillä. Herkulliset karviaiset sekä pinnalle ripoteltava muruseos tekevät näistä täydellisiä.
Näiden muffinssien taikina on mielestäni yksi parhaista ja sen joukkoon voi laittaa melkeimpä mitä vain marjoja karviaisten sijaan. Muffinssien päälle ripotellaan reilusti muruseosta, mikä on se paras osuus kaikissa makean kirpeissä piirakoissa. Mikäli tuoreita karviaisia ei ole enää saatavilla, niin nämä onnistuvat myös pakastemarjoista, kunhan ne muistaa heittää taikinaan jäisinä.
Reseptillä valmistuu 12 isoa tai 24 pientä muffinssia. Isoina ne ovat varsin näyttävän näköisiä, sillä muruseos pääsee niissä parhaiten oikeuksiinsa.
Karviaismuffinssit
Ainekset (12 annosta)
- 150 g
- karviaisia
- Muruseos
- 1 dl
- vehnäjauhoja
- 40 g
- voita
- 2 rkl
- sokeria
- Taikina
- 5 dl
- vehnäjauhoja
- 2 dl
- sokeria
- 2 tl
- leivinjauhetta
- 1/2 tl
- ruokasoodaa
- 1/4 tl
- suolaa
- 150 g
- voita
- 2 kpl
- kananmunaa
- 200 g
- kermaviiliä
Tee näin:
Valmista muruseos sekoittamalla vehnäjauhot, sokeri ja huoneenlämpöinen voi murumaiseksi seokseksi.
Valmista taikina sekoittamalla keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja suola.
Sulata voi. Riko kananmunien rakenne kulhossa. Lisää joukkoon kermaviili ja sulatettu voi.
Yhdistä seos kuiviin aineksiin ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon puolitetut karviaiset.
Täytä vuoat taikinalla ja ripottele päälle lopuksi muruseosta.
Paista 200 asteessa noin 17-20 minuuttia.
Kiitos ohjeesta, helppoa & herkullista! Laitoin kermaviilin tilalle piimää ja kardemummaa lisämausteeksi, täsmällisesti ohjeen mukaan varmasti myös mainioita.
Kiva, että maistui! Kermaviili ja piimä ovatkin aika lähellä toisiaan. Varmasti hyvä lisä tuo kardemumma, se on suosikkimausteeni leivonnassa 😛
Kiitos, hyvä resepti!