Kantarelli-polentapiirakka

Tämän kantarellipiirakan pohja syntyy muutamassa minuutissa. Kiehauta polenta kattilassa ja kaada se uunipellille piirakkapohjaksi. Lisää päälle manchego-juustoa ja kantarellit.

kantarellipiirakka

Polenta on mainio pohja piirakalle, sillä sen valmistus käy hetkessä. Se on pehmeä ja maukas peti, jonka päälle viipaloidaan manchego-juustoa ja paistettuja kantarelleja sekä sipulia. Kantarelleja ei upoteta täytteeseen, vaan ne saavat loistaa piirakan päätähtenä. Tämä piirakkaa sopii siis loistavasti pienemmänkin kantarellisaaliin löytäjälle.

Piirakan pohjaksi valmistetaan löysähkö polenta, joka maustetaan ainoastaan suolalla ja voilla. Pohjan valmistuksessa pitää olla nopea, jotta polenta ei jämähdä kattilaan. Se pitää levittää heti kuumana leivinpaperin päälle noin 1 cm paksuiseksi kerrokseksi.

Sillä välin kun polentapohja lepää hetken on aika valmistaa piirakan täyte. Puhdistetut ja halkaistut kantarellit paistetaan voissa sipulin kera ja joukkoon revitään muutama salvianlehti. Sekaan suola ja pippuri ja täyte onkin valmis. Pohjalle manchego ja päälle paistetut sienet. Piirakka on parasta hieman jäähtyneenä.

Kantarelli-polentapiirakka

Ainekset (6 annosta)

8 dl
vettä
1/2 tl
suolaa
3 dl
polentaa
50 g
voita
Täyte
1 L
kantarelleja (200 g)
1
iso sipuli
2 rkl
voita
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
15
salvianlehteä
200 g
manchego-juustoa
35 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää joukkoon suola. Nosta kattila levyltä. Mittaa joukkoon polenta ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kuutioitu voi. Kaada polenta uunipellille leivinpaperin päälle ja levitä lusikan avulla pyöreäksi noin 1 cm paksuiseksi pohjaksi.

Kuori sipuli ja leikkaa se renkaiksi. Leikkaa manchego-juusto ohuiksi viipaleiksi.

Puhdista kantarellit ja halkaise ne. Paista kantarelleja hetki kuivalla pannulla, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Lisää voi ja sipulit. Jatka kypsennystä kunnes sipuli on pehmeää. Mausta salvialla, suolalla ja mustapippurilla.

Levitä juustoviipaleet polentapohjan päälle. Lisää paistetut kantarellit ja sipulit. Paista piirakka 225-asteisessa uunissa noin 20 min tai kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *