Blogit
Perinneruokaa prkl

Kanatortillapelti

Kanatortillapelti – sunnuntairuokaa parhaimmillaan. Juustoinen kastike ja hunajaiset broilerinpalat muhivat uunissa täydelliseksi herkuksi.

Tämän päivän ruoka syntyi eilisen nachopellin vaikutuksesta. Aloin miettimään, jos nachojen tilalle vaihtaisikin tortilloja. Siinä ideat alkoivat lennellä ja lopulta jauhelihakin vaihtui jo broileriin. Valmistin myös currylla maustetun juustokastikkeen, mikä sopii oikein mainiosti broilerin kanssa. Lisäksi vielä nektariinia antamaan makeutta ja pientä kirpeyttä.

Tämä ruoka ei kauaa ehtinyt pöydällä lepäämään kuvien ottamisen jälkeen, sen verran hyvää tuli – taidankin ottaa vielä toisen lautasellisen. 

Kanatortillapelti

Ainekset

450 g
broilerin fileesuikaleita (hunaja)
1 kpl
punasipuli
1-2 kpl
nektariinia
50 g
kirsikkatomaatteja
8 kpl
tortillaa
2 rkl
basilikaa silputtuna
50 g
cheddarjuustoraastetta
kastike
2 rkl
voita
2 rkl
vehnäjauhoja
4 dl
kevytmaitoa
1 tl
currya
100 g
cheddarjuustoraastetta
1/2 tl
suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista kastike sulattamalla voi kattilassa. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon maito ja keitä hetki koko ajan sekoittaen.

Mausta kastike currylla ja suolalla. Lisää lopuksi juustoraaste.

Paista broilerin fileesuikaleet paistinpannulla.

Hienonna punasipuli. Viipaloi nektariini pieniksi viipaleiksi. Viipaloi kirsikkatomaatit. Leikkaa tortillat n. 2 cm levyisiksi paloiksi.

Nosta puolet tortillaviipaleista uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää puolet broilerista, punasipulista, nektariinista. Kaada päälle puolet kastikkeesta. Tee sitten toinen kerros samalla tavalla. Lisää lopuksi kirsikkatomaatit ja juustoraaste.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia ja koristele tuoreella basilikalla.

 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *