Kanapastavuoka Pasta Alfredon tapaan
Pasta Alfrerosta tutut maut hautuvat nyt uunissa mehukkaaksi kanapastavuoaksi. Parmesanilla höystetty kermainen kanakastike on tämän ruoan sydän.
Uunissa juustokuoren alla haudutettu kanapastavuoka maistuu takuulla kaikille. Sen makumaailma onkin saanut inspiraationsa klassikosta Pasta Alfredosta, joka on yksi suosikeistani. Tosin mukana on myös kanaa, joka on löytänyt tiensä myös edellä mainittuun klassikopastaan. Pastavuoan sydän on kermainen kanakastike, joka maustetaan parmesanilla ja tietysti valkosipulilla. Kastike sekoitellaan keitetyn pasta sekaan ja seos kaadetaan voideltuun uunivuokaan. Laitoin mukaan myös hieman pastan keitinvettä, jotta vuoka ei pääse kuivumaan liikaa uunissa. Pinta kruunataan mozzarellajuustoraasteella, joka paistuu hieman rapeaksi – juustokuorrutteet ovat yksikertaisesti se paras osa uuniruoissa.
Tämän tuhdin kanapastavuoan kanssa maistuu oikeastaan mikä tahansa salaatti! Itse menin melko yksinkertaisella vaihtoehdolla ja viipaloin lautaselle vain hieman kurkkua ja tomaattia. Itse ruoka on sen verran hyvää, ettei tarvitse salaatilla brassailla.
Kanapastavuoka Pasta Alfredon tapaan
Ainekset (4 annosta)
- 300 g
- pastaa (esim. penne)
- 400 g
- broilerin fileesuikaleita
- 2 tl
- oliviiöljyä
- 1
- sipuli
- 2
- valkosipulinkynttä
- 4 dl
- ruokakermaa
- 100 g
- parmesania raastettuna
- 1/2 tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- 150 g
- mozzarellaraastetta
- ruohosipulia
Tee näin:
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä (2 L vettä + 2 tl suolaa). Säästä keitinvettä 1 dl.
Kuori ja hienonna sipulit.
Paista broilerin fileesuikaleet öljyssä pannulla. Lisää hienonnetut sipulit ja jatka paistamista, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää pannulle kerma, raastettu parmesanjuusto ja 1 dl keitinvettä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kaada valutettu pasta voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle kastike. Sekoita ja lisää mozzarellaraaste.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 20–30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Viimeistele halutessasi hienonnetulla ruohosipulilla.