Juustokakku-suklaamunat
Pääsiäisen helpoin herkku! Täytä suklaamunien puolikkaat keksimurulla ja juustokakkumassalla. Viimeistele pinta suklaaraidoilla ja pienillä suklaamunilla.
Muistatko vielä töhnämunat? Nämä täytetyt suklaamunan puolikkaat ovat hyvin samankaltainen resepti. Valmistin tämän vuoden version Kinder Maxi -suklaamunan puolikkaisiin, jolloin täytettä mahtuu todella paljon. Toki tämä onnistuu mihin tahansa muuhun suklaamunaan, ehkä hieman pienemmät olisikin parempi ratkaisu. Kahdesta puolikkaasta riittää hyvin neljälle henkilölle!
Suklaamunien pohjalle valmistetaan keksimurusta ja voista rapea juustokakkupohja. Sen päälle lisätään tuorejuusto-kermaseos ja pinta tasataan mahdollisimman tasaiseksi. Koristeeksi suklaaraidat, pieniä suklaamunia ja keksimurua. Juustokakku-suklaamunat ovat parhaimmillaan parin tunnin kuluttua, jolloin täyte on hieman asettunut.
Hyvää pääsiäistä!
Juustokakku-suklaamunat
Ainekset (2 annosta)
- 1
- Kinder Maxi
- 4
- Digestive-keksiä
- 20 g
- voita
- 1 dl
- vispikermaa
- 200 g
- maustamatonta tuorejuustoa
- 3 rkl
- tomusokeria
- 30 g
- tummaa suklaata
- 1 dl
- pieniä suklaamunia
Tee näin:
Halkaise suklaamuna varovasti saumasta.
Murskaa keksit tehosekoittimessa ja lisää voisula. Anna jäähtyä ja lisää se suklaamunien puolikkaisiin. Tasoita pinta.
Vaahdota vispikerma ja lisää sekaan tuorejuusto. Mausta tomusokerilla. Täytä suklaamunat ja siirrä jääkaappiin hetkeksi.
Sulata suklaa mikrossa 15 sec kerrallaan välillä sekoittaen tai vesihauteessa. Ota suklaamunat jääkaapista ja valuta niiden päälle suklaaraidat.
Koristele pienillä suklaamunilla ja halutessasi keksimurulla.