Blogit
Perinneruokaa prkl

Joulutenu joulupöydän kruunaajaksi

Aika paljon tulee näin joulun tienoilla keskityttyä ruokaan, mutta toki juomatkin ovat ajankohtaisia. Glögi on se, mikä ensimmäiseksi tulee mieleen, oli se sitten terästettyä tai ei. Nyt kuitenkin pohdittiin, että joulupöytään voisi olla mukavaa saada jonkinlainen snapsi, jolla kruunata aterian.

Tämän valmistaminen ei ole millään tavalla vaikeata, sillä tähän tarvitaan vain jotain vodkaa tai viinaa. Tätä varten hankittiin 0,75 litran pullo. Lisäksi tarvitaan hunajaa ja vähän jouluisia mausteita. Eli otetaan noin litran kokoinen lasipullo, jonne kaadetaan Alkosta hankitun pullon sisältö (voi tietysti alkuperäistäkin käyttää, mutta sinne tarvinnee tehdä siinä tapauksessa tilaa…). Pulloon tipautetaan kolme kanelitankoa, kolme tähtianista, 10 neilikkaa, yhden appelsiinin kuoren viipaleita sekä noin 350 grammaa hunajaa. Tässä tapauksessa tuo juokseva hunaja on paras vaihtoehto. Hunajaahan voi laittaa ihan oman maun mukaan riippuen siitä, kuinka makeasta juomasta tykkää. Niin voi tietysti mausteitakin.

Sekoittele pulloa, että hunaja liukenee alkoholiin, eikä kasaannu pohjalle. Anna maustua kahden viikon ajan ja ota esiin, kun tilanne sen sallii tai sitä vaatii. Hunaja makeuttaa tätä sen verran, että ehkä se kävisi hyvin päättämään ateriaan. Ravintoloissakin joskus saa aterian päätteeksi pienen snapsin, niin tästä voi nyt tehdä jonkinlaisen version itse.

Joulutenu

Ainekset

0,75 l
vodkaa
350 g
juoksevaa hunajaa
3 kpl
kanelitankoa
3 kpl
tähtianista
10 kpl
neilikkaa
0
appelsiininkuoripaloja
Muut ainesosat

Tee näin:

Kaada alkoholi isompaan lasipulloon.

Veistele appelsiinin kuoresta viipaleita. Lisää pulloon.

Lisää mausteet, eli kanelitangot, tähtianikset ja neilikat. Viimeistele hunajalla.

Sekoita ja anna maustua kaksi viikkoa.

Kommentit (6)

  1. Perinneruokaa Prkl

    Näin pitää nyt kyllä tehdä. 🙂 Ja Mika pääsi taas toteuttamaan itseään etiketin kanssa. -Antti

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *