Jauhelihacurry-nuudelipannu
Helppo nuudelipannu jauhelihasta on makumatka ympäri Aasiaa. Lempeän mausteinen jauhelihacurry ja nuudeli ovat loistava kokonaisuus. Älä anna ulkonäön hämätä, sillä maku on täysi 10.
Erilaiset nuudelipannut ovat olleet erittäin suosittuja viimeaikoina, eikä ihme, sillä ne ovat helppoja valmistaa ja eikä niissä voi mennä pieleen – ainakaan kovin helposti. Tämä versio nuudelipannusta on mielenkiintoinen yhdistelmä perinteistä jauhelihakastiketta, currya, kookosmaitoa, chiliä, soijakastiketta ja kaikkein tärkeimpänä kalakastiketta. Kalakastike on loistava pari jauhelihan kanssa ja se tekee tästä nuudelipannusta erittäin täyteläisen.
Jauhelihacurry-nuudelipannun lisukkeeksi sopii puristettu limemehu ja basilika. Jätin ne kuitenkin annoksen päältä kokonaan pois. Ruoka itsessään näyttää hauskan karulta, mutta samalla se houkuttelee syömään. Onhan ruskeat ruoat olleet jo pitkään trendikkäistä. Tästä annoksesta tuli yksi suosikeistani ja sitä pitää saada lisää!
Jauhelihacurry-nuudelipannu
Ainekset (4 annosta)
- 400 g
- naudan jauhelihaa (10-15%)
- 2 tl
- öljyä paistamiseen
- 1
- sipuli
- 2
- valkosipulinkynttä
- 2 rkl
- currya
- 3 rkl
- tomaattipyrettä
- 1 tl
- chilirouhetta
- 400 ml
- kookosmaitoa
- 1 rkl
- kalakastiketta
- 2 rkl
- soijakastiketta
- 1 rkl
- sokeria
- 200 g
- nuudelia
- 1
- lime
- tuoretta basilikaa
Tee näin:
Kuori ja hienonna sipulit.
Ruskista jauheliha pannulla öljyssä ja lisää sipulit. Jatka paistamista, kunnes sipuli on pehmeää.
Lisää curry, tomaattipyre, chilirouhe ja kookosmaito. Anna kiehahtaa ja mausta kalakastikkeella, soijalla ja sokerilla. Anna hautua hetki.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää pannulle. Sekoita.
Tarjoa jauhelihacurry-nuudelipannun kanssa halutessasi limeä ja basilikaa.
Tarkoittaako tuo curry tässä jauhemaista mausteseosta vai jotain muuta? 2 rkl kuulostaa aika paljolta jos puhutaan mausteesta
Moikka! Se on just sitä curryjauhetta. Saattaa kuulostaa aika paljolta, mutta omasta mielestäni tuo määrä toimii oikein hyvin. Kuitenkin kyseessä on melko mieto mausteseos. Toki kannattaa mausta oman maun mukaan 🙂
Oli kyllä mahdottoman hyvä ohje. Currya olis voinut olla vaikka vähän enemmänkin. Chilihiutaleiden tilalle laitoin sambal oelek ja lisäksi hiukan osterikastiketta. Tehdään kyllä toistekin…😋👍
Mahtavaa! Kiitos 🙂 Tein kans tätä just uudelleen viime viikolla! Osterikastike toimii aina 😛