Blogit
Perinneruokaa prkl

Jäätelöllä täytetyt keksikupit

Mikä on ihanampaa kuin jäätelö ja kesän ensimmäiset merkit? Lisätään mukaan vielä rapea keksikuppi, tuoreita marjoja ja täyteläinen suklaakastike.

Kaupallinen yhteistyö: Ingman

Ingman Creamy -jäätelöt ovat saaneet uusia makuja. Yksi niistä on laktoositon Madagaskarin Vanilja, jossa on käytetty vastuullisesti tuotettua ja Rainforest Alliance -sertifikaatin saanutta aitoa Madagaskarin vaniljaa. Täyteläinen vaniljajäätelö on herkullista yksinäänkin, mutta se kruunaa ihanasti leivonnaiset tai sopii osaksi jäätelöannosta. Itse odotan jo ensimmäisiä raparperejä, jotta pääsen testaamaan tätä jäätelöä kuuman raparperipiirakan päällä!

Halusin valmistaa kesäisen jälkiruoan, jossa yhdistyy keksikupin rapeus, suussa sulava jäätelö, raikkaat marjat ja suklaakastike. Kesäinen jälkiruoka on kaunis ja herkullinen tarjottava vaikkapa kesän illanistujaisiin tai arki-iltaa piristämään. Voit valmistaa keksikupit jo edellisenä päivänä, jolloin saat koottua jäätelöannoksen nopeasti h-hetkellä. 

Suosittelen kokeilemaan Ingman Creamyn Madagaskarin Vanilja -jäätelöä. Mielestäni se oli yksi parhaista vaniljajäätelöistä, joita olen ikinä maistanut!

Tiesitkö muuten, että Ingman Creamy -jäätelöt valmistetaan Sipoossa! Lue lisää uusista jäätelömauista täältä.

Jäätelöllä täytetyt keksikupit

Ainekset

40 g
voita
1 rkl
hunajaa
1 kpl
kananmunan valkuainen
1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
sokeria
Lisäksi
4 dl
vaniljajäätelöä
4 kpl
mansikoita
4 rkl
mustikoita
4 rkl
vadelmia
4 rkl
suklaakastiketta
4 kpl
mintun lehtiä
Muut ainesosat

Tee näin:

Aloita keksikuppien valmistus sulattamalla voi. Sekoita joukkoon hunaja ja kananmunan valkuainen. Yhdistä keskenään vehnäjauhot ja sokeri. Lisää seokseen.

Levitä leivinpaperin päälle noin 1-2 rkl taikinaa noin 15 cm kokoisiksi pyöreiksi levyiksi. Paista 180 asteessa uunipellillillä leivinpaperin päällä noin 7-8 minuuttia. Taikinasta riittää noin kahdeksaan keksikuppiin.

Käännä neljä juomalasia ylösalaisin ja sivele niiden pohjaan hieman öljyä. Irrota keksit heti uunista tultuaan lastan avulla ja painele juomalasien päälle kupeiksi. Anna jäähtyä ja irrota keksikuppi vasta sitten juomalasin päältä.

Täytä jäähtyneet keksikupit vaniljajäätelöllä, tuoreilla marjoilla ja viimeistele suklaakastikkeella.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *