Herkuttelijan riisipuuro
Daim-suklaalla, piparilla, appelsiinimarmeladilla, manteleilla ja keltaisilla rusinoilla höystetty riisipuuro on herkuttelijan unelma! Tällä kelpaa aloittaa kirpsakka pakkaspäivä.
Se on sitten taas joulukuu ja vuosi on kohta puoliin vierähtänyt. Joulun aikaan tekee erityisesti mieli herkutella ja riisipuuro on monille se juttu, jolla joulu saapuu.
Tämän herkkupuuron pohjana toimii ihan tavallinen riisipuuro, jonka ohje löytyy siitä puuroriisipakkauksen kyljestä. Toki tämän pohjalla voi käyttää myös valmista riisipuuroa, jota saa kauppojen hyllyiltä. Itsekin oikaisin tällä kertaa niin, sillä mielestäni se maistuu melkein yhtä hyvältä kuin itse tehty.
Lämpimän puuron päälle lusikoidaan ensin appelsiinimarmeladia, joka toimii todella hyvin riisipuuron kanssa. Sitten piparia, Daim-suklaata, manteleita ja keltaisia rusinoita. Lopuksi päälle voi ripotella hieman kaakaojauhetta tai kanelia. Kokonaisuus on varsin maukas – appelsiinin ja suklaan yhdistelmä riisipuurossa on loistava makupari.
Tällä puurolla kohti joulua!
Herkuttelijan riisipuuro
Ainekset (1 annos)
- 300 g
- riisipuuroa
- 1-2 rkl
- appelsiinimarmeladia
- 1-2
- piparia
- 1
- Daim-suklaapatukka (28 g)
- 1 rkl
- manteleita
- 1 rkl
- keltaisia rusinoita
- ripaus kaakaojauhetta tai kanelia
Tee näin:
Lämmitä ja lusikoi riisipuuro annoskulhoon.
Levitä päälle appelsiinimarmeladi, sitten pipari ja murskattua Daim-suklaata. Ripottele päälle manteleita, rusinoita ja halutessasi hieman kaakaojauhetta tai kanelia.
Nauti heti!