Blogit
Perinneruokaa prkl

Herkulliset possurullat sinihomejuusto-karpalotäytteellä

Kaupallinen yhteistyö: HK Rypsiporsas

Tässä alkaa nyt juttu sillä, että piti ihan miettiä koska ollaan tehty viimeksi jotain possusta. Siitä on kyllä aikaa. Tosin aika paljon on nyt tullut tuota makeampaa puolta muutenkin. Tämä HK:n yhteistyökampanja auttoi ja tuo nyt taas vähän vaihtelua. Possuhan on monesti jotenkin vähän aliarvostettua lihana. Meillä kotosalla isä on ihan tyytyväisenä aina paistellut (tai no olisiko ehkä pari kertaa paistanut niitä itse :D) possua. Jostain syystä itse olen aina tykännyt possun ja bearnaisekastikkeen yhdistelmästä. 

Nyt tulee kuitenkin erilaista, mutta sitäkin parempaa possua. Rypsiporsaan fileepihvit ovat siitä hyviä, että niissä on hieman normaalia vähemmän kovia rasvoja. Nimi ”rypsisporsas” ei tule siis sattumalta vaan porsaat syövät rypsiä ja tätä kautta myös noiden kovien rasvojen osuus lopputuotteessa on vähäisempi. Lihasta tulee näin myös pehmeämpää ja mureampaa. 

Mika lähti kehittelemään noista HK:n maustamattomista rypsiporsaan fileistä todella herkullisia possurullia. Nämä ovat todella helpot tehdä ja aivan mahtavat syödä. Tässä juuri pari valmista rullaa haukanneena olen todellakin oikein innostunut lopputuloksesta. Tarvitset fileiden lisäksi sinihomejuustoa, kuivattuja karpaloita ja kermaa. Suola ja rosepippurit tuovat lisää makua. 

Possurullien valmistus

Tässä pääsee alkuun purkamaan myös mahdollisia turhautumia, sillä fileet nuijitaan kunnolla ohuiksi. Tätä varten tarvitaan muuten kaksi pakettia noita fileitä. Ne kun on nuijittu kunnolla, otetaan esiin sinihomejuusto. Paketista saattaa jäädä vähän ylimääräistä, niin jos tekee mieli maistella ruokaa tehdessä, niin antaa palaa. Leikkaa palanen sinihomejuustoa ja nosta se fileen päälle. Lisää ruokalusikallinen kuivattuja karpaloita. Itse rulla on nyt valmis ja se suljetaan cocktailtikuilla. Voihan sen sitoa myös narulla jos haluaa. 

Suljetut rulla paistetaan voissa ja öljyssä pannulla niin, että pintaan saadaan väriä ja sitten ne nostellaan uunivuokaan. Rullat saavat siinä odotella hetken ja sillä aikaa tehdään kastike. Lisää rosepippurit paistinpannulle jätettyyn rasvaan. Lisää kerma ja suola ja pyörittele kastike valmiiksi. Se kaadetaan rullien päälle vuokaan ja koko komeus paistetaan uunissa kypsäksi. 200 astetta ja noin 20 minuuttia on sopiva yhdistelmä. Näin kaikki onkin jo valmista. Jotain lisuketta voi toki tehdä, niin saa kokonaisen aterian kasaan. Muista myös poistaa cocktailtikut, ettei tule ikäviä yllätyksiä. 

Arvonta!

Nyt seuraa se paras osuus. Teillä on nyt mahdollisuus osallistua kilpailuun ja voittaa Opa Valu paistokattila, joka on tilavuudeltaan 4 litraa. Siinä sitä saisi kokkailtua vaikka mitä hyvää! Ainoa mitä sinun pitää tehdä on kertoa meille lempiruokasi/reseptisi possusta. Me valitsemme voittajan ja Mika kokkaa myös tuon ruuan. Voittajalle lähtee siis tuosta hyvästä se Opa Valu paistokattila. Helppoa eikö? Muista merkitä myös sähköpostisi jättäessäsi palautetta, jotta saamme sinuun yhteyden. 

Rypsipossurullat sinihomejuusto-karpalotäytteellä

Ainekset

6 kpl
HK Rypsiporsas fileepihviä, maustamaton (paketissa 3 kpl)
100 g
sinihomejuustoa
6 rkl
kuivattuja karpaloita
1 rkl
voita
1 rkl
öljyä
1 rkl
roseepippuria
2 dl
ruokakermaa
0,5 tl
suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Nuiji possufileet ohuiksi lihanuijalla. 

Leikkaa pala homejuustoa ja laita ruokalusikallinen karpaloita.

Rullaa kiinni ja sulje cocktail-tikuilla. Voit käyttää naruakin. 

Paista voissa ja öljyssä niin, että pintaan tulee väriä. Nosta rullat uunivuokaan.

Lisää ruokalusikallinen pippureita paistinpannulle ja samoin myös kerma.  Lisää suola ja anna kastikkeen valmistua.

Kaada kastike vuokaan possurullien seuraksi. 

 

paista noin 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa. 

Kommentit (19)

  1. Kristian K

    Suosikki possun sisäfileestä (ja on kokeiltu rypsipossustakin): Ehjä ja siisti sisäfilee avataan ja täytetään: suppilovahverosilpulla (nyt joutuu käyttämään syksyllä itse umpioituja), tuorejuustolla, rusinoilla (ja paloitelluilla luumuilla, jos pitää makeasta) ja massa maustetaan suolalla ja pippurilla. Filee suljetaan rullaksi, sidotaan, rouhitaan päälle suolaa ja pippuria ja ruskistetaan voissa. Kääritään folioon ja kypsennetään loppuun 150 asteisessa uunissa. Sisälämpömittarilla voi kokeilla kypsyysasteen.

  2. Tarja Korhonen

    Parasta ruokaa possusta on uunissa paistettu porsaanfilee uunijuuresten kanssa.

  3. Reija Rinne

    Parhaat possunkyljykset tulevat näin:
    Pari viiltoa rasvareunaan, kädellä hieman taputtelua. Mausta suolalla ja mustapippurilla, sivele hieman sinappia pintaan. Sitten kuorettelu: vehnäjauho, kananmuna ja korppujauho. Paista kohtalaisella lämmöllä, liian kuumalla palaa nopeasti. Vieläkö padan voisi saada? rosmariini16@hotmail.com

  4. Hilski

    Pulled pork ehdottomasti lemppari! Siihen kun vielä truuttaa vähän bbq soosia uunista tulon jälkeen niin nams! Lisukkeeksi tietty ranskikset ja coleslaw- salaatti.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *