Herkkutattipizza

Tämä yksinkertainen pizza on ylistys herkkutatille. Tattisaaliin jäädessä pieneksi valmista siitä pizza, sillä jo yksi iso herkkutatti riittää.

herkkutatti

Loppukesä on ollut todella antoisa sienien suhteen. Pitkästä aikaa herkkutatteja putkahtelee yllättäviin paikkoihin pitkin metsiä ja polkujen reunoja, paikkoihin, joissa niitä ei ole aikaisemmin näkynyt. Pieni kierros tutulla metsäpolulla ja kori on täynnä sieniä. Toivottavasti tämä vuosi jatkuu samanlaisena pitkälle syksyyn asti!

Tämä pizza on varmasti parasta mitä herkkutateista voi valmistaa. Se antaa itse pääraaka-aineelle luvan loistaa ja tuo sen herkullisen maun esille kaikessa yksinkertaisuudessaan. Tämä pizza on täytteidensä puolesta melko yksinkertainen, sen pohjalla on ranskankermaa ja mozzarellaa. Juuston päälle asetellaan pannulla reilussa määrässä oliiviöljyä paistetut herkkutattisiivut – hieman rapsakoina ne ovat parasta. Uunista tultua pizzan päälle ripotellaan sormisuolaa, mustapippuria, tuoretta rosmariinia ja loraus oliiviöljyä. Tästä ei sienipizza varmasti parane!

Täysin madottomia herkkutatteja löytyy harvoin. Vuosien saatossa olen alkanut hyväksymään pienimmät madonkolot – kyllähän ne madot siellä pannulla sitten kypsyy. Toisinaan nautin herkkutatteja myös ihan raakana. Ohueksi siivutettua herkkutattia oliviiöljyllä, suolalla ja mustapippurilla – saattaa kuulostaa hassulta, mutta toimii erittäin hyvin. Raakana syödessä herkkutatin pitää olla kuitenkin täysin madoton ja mahdollisimman nuori yksilö.

herkkutatti

Herkkutattipizza

Ainekset (2 annosta)

2-3
herkkutattia
200 g
ranskankermaa
2 kpl
mozzarellaa (à 280g/125g )
2-3 rkl
oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria
rosmariinia
Pohja
2 dl
vettä
12,5 g
hiivaa (1/4 pakettia)
1/2 tl
suolaa
1 tl
sokeria
4 dl
00-vehnäjauhoja
2 rkl
oliiviöljyä
1 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

Valmista pizzataikina edellisenä päivänä. Murenna hiiva kylmään veteen ja lisää joukkoon suola sekä sokeri. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan ja alusta taikina lopuksi oliiviöljyllä. Nosta taikina jääkaappiin ja peitä kulho leivinpaperilla. Anna kohota yön yli.

Voit valmistaa pizzataikinan myös heti. Lämmitä tällöin vesi kädenlämpöiseksi ja valmista taikinan ohjeen mukaan. Kohota peitettynä noin 30 min tai kunnes taikina on kaksinkertaistunut.

Puhdista herkkutatit ja viipaloi ne 0,5 cm paksuiksi viipaleiksi. Paista pannulla oliiviöljyssä kypsiksi.

Levitä pizzataikina uunipellille ilman leivinpaperia jauhojen avulla. Tee taikinasta kaksi pyöreää omille pelleilleen tai yksi iso.

Levitä pohjan päälle ranskankerma ja revitty mozzarella. Lisää päälle paistetut herkkutatit.

Paista pizzaa 275-asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia. Lisää päälle sormisuolaa, mustapippuria, rosmariinia ja loraus oliiviöljyä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *