Helppo ja herkullinen leipävanukas

Kaupallinen yhteistyö: Becel

Hieman kuivahtaneet leivät muuttuvat herkulliseksi jälkiruoaksi vaivattomasti. Pikkuisen paremmat valinnat tekevät leipävanukkaasta entistä sallitumman herkun.

leipävanukas

Tällä viikolla vietetään hävikkiviikkoa, jonka tarkoituksena on nostaa esiin ruoan hävikkiä ja pyrkiä aktivoimaan ihmisiä pienempään ruokahävikkiin. Itsekin pyrin tekemään asioita, jotta hävikki pysyisi aisoissa, koska luonnollisesti ostan ja valmistan paljon ruokaa. Yksi minulle luonnollisimmista tavoista on kehitellä reseptejä, joihin sujauttaa jo hieman huomisen puolella olevia tuotteita. Näin syntyi myös tämä resepti. Kaappiin oli jäänyt hieman kuivahtanutta paahtoleipää, joista valmistin herkullista leipävanukasta. Toki uusikin leipä toimii mainiosti, mutta jos kaapista sattuu löytymään parhaat päivänsä nähneitä leipiä, on tämä varmasti herkullisin tapa käyttää leivät.

Olen aiemminkin kertonut, miten käytän arjessani pääasiassa pehmeitä, laadukkaita ja kasvipohjaisia rasvoja. Voillakin on keittiössä paikkansa, mutta sekin on helposti korvattavissa monessa ruoassa kasvirasvoilla. Yritän etenkin arjessani keskittyä hyvien ja laadukkaiden rasvojen saantiin, koska se on hyvinvoinnin kannalta tärkeää. Kuten olen kertonut, niin uskon myös pienien muutoksien vaikutukseen näissä asioissa, jokainen askel terveellisempään suuntaan on kuitenkin plussaa. Korvasinkin leipävanukkaassa perinteisen voin Becel Originalilla, jonka olen todennut monessakin kohtaa loistavaksi voin korvikkeeksi. Becel Original kasvirasvalevite on valmistettu auringonkukka,- rypsi- ja pellavansiemenöljyistä ja se sisältää monityydyttymättömiä omega-3 ja -6-rasvoja. Tuotteen rasvapitoisuus on 60 prosenttia, joten se sopii leivän päälle, ruoanlaittoon ja leivontaan. Itse olenkin korvannut sillä voin monessa leivonnaisessa, koska sen maku on täyteläinen ja sopii loistavasti tuohon käyttötarkoitukseen. Jälkiruoissakin pikkuisen paremmat valinnat ja pehmeän rasvan käyttö ovat valintoja oman hyvinvoinnin puolesta. Itse käytän päivittäin leivän päällä Becelin levitettä, koska tiedän sen olevan hyvän makuista ja laadukasta rasvaa.

Aloitin leipävanukkaan valmistuksen voitelemalla leivät Becel Originalilla, jonka jälkeen leikkasin ne hieman pienemmiksi paloiksi. Tämän jälkeen kastelin leivät kerma-munaseoksessa, jonka maustoin sokerilla, kardemummalla ja vaniljasokerilla. Korvasin tavallisen sokerin kookossokerilla, jossa on matala glykeeminen indeksi verrattuna muihin sokereihin. Asettelin lopuksi leipäpalat voideltuun vuokaan lomittain ja paistoin uunissa 30 minuuttia. Herkullinen vanukas maistuu todella hyvältä karpaloiden kanssa. Kirpeät karpalot raikastavat täyteläisen pullavanukkaan, joten lopputulos on todella maukas.

Voit tutustua Becelin tuotteisiin täällä: http://www.becel.fi/. Suosittelen tarkistamaan omien rasvojen käytön ja laadukkaiden kasvipohjaisten rasvojen saannin arjessa. Herkutella saa ja pitää, mutta on hyvä myös opetella tekemään niitä valintoja, joilla edistää omaa hyvinvointia.

Leipävanukas karpaloilla

Ainekset (4 annosta)

10 kpl
paahtoleipää
50 g
margariinia (Becel)
1 dl
kookossokeria tai tavallista
3 dl
kuohukermaa
2 kpl
kanamunia
1 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
kardemummaa
1/2 tl
kanelia
Lisäksi
1 dl
karpaloita
1/2 dl
tomusokeria
40 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Voitele paahtoleivät margariinilla ja leikkaa ne neljään osaan.

Sekoita kulhossa sokeri, kerma ja kananmunat. Mausta seos vaniljasokerilla, kardemummalla ja kanelilla.

Voitele uunivuoka margariinilla. Kasta voidellut leipäpalat kerma-munaseokseen ja lado uunivuokaan. Kaada jäljelle jäänyt neste vuokaan.

Paista leipävanukasta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Koristele leipävanukas tomusokerissa pyöritetyillä karpaloilla.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *