Helpot jauhelihapihvit kermakastikkeessa

Nopeasti valmistuvat jauhelihapihvit kermakastikkeessa ovat arkiruokaa parhaimmillaan. Mausta jauheliha suolalla sekä mustapippurilla ja pyörittele siitä pihvit. Upota herkulliseen kermakastikkeeseen hautumaan.

jauhelihapihvit kermakastikkeessa

Tämä helppo arkiruoka syntyy nopeasti, sillä oikaisin hieman jauhelihapihvien valmistuksessa. Jauheliha on maustettu pelkästään suolalla ja mustapippurilla. Yleensä jauhelihataikinaan laitetaan lisäksi korppujauhoja, paistettua sipulia ja kermaa – mutta nyt oikaistaan siinä. Koska jauhelihapihvit haudutetaan lopuksi kastikkeessa, ne eivät pääse kuivahtamaan ja lopputulos on mehukas.

Kastike saa makua kuullotetusta sipulista, paprikajauheesta ja sinapista. Näiden mausteiden kombo yhdistettynä kermaan on oikein toimiva. Ei turhaa kikkailua! Jauhelihan rasvaprosentiksi suosittelen  noin 15-20%, jolloin jauheliha on mehukkaimmillaan. Toki pihvit onnistuvat myös 10%, mutta silloin kypsyyden kanssa kannattaa olla tarkkana ja laittaa pihvit vielä hieman raakana kastikkeeseen hautumaan.

Jauhelihapihvien kanssa maistuu keitetyt perunat tai perunamuusi. Seuraksi vielä joku raikas salaatti, niin arkiateria on valmis.

Helpot jauhelihapihvit kermakastikkessa

Ainekset (4 annosta)

400 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 15-20%)
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria myllystä
1 tl
öljyä paistamiseen
Kastike
1
sipuli
2 tl
öljyä paistamiseen
1 tl
paprikajauhetta
1 rkl
sinappia
2 dl
ruokakermaa
persiljaa koristeluun
20 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 10 min

Tee näin:

Mausta jauheliha suolalla ja mustapippurilla. Jaa taikina 8 osaan ja muotoile pihveiksi.

Ruskista pihvien pinta kuumalla pannulla öljyssä. Pihvien ei tarvitse kypsyä kokonaan tässä vaiheessa. Siirrä lautaselle odottamaan.

Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä. Lisää paprikajauhe, sinappi ja kerma. Sekoita tasaiseksi ja nosta jauhelihapihvit kastikkeeseen hautumaan. Anna hautua miedolla lämmöllä muutama minuutti tai kunnes pihvit ovat kypsiä.

Koristele halutessasi tuoreella persiljalla. Tarjoa jauhelihapihvit kermakastikkeessa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

ruoka jauheliha liharuoat arkiruoka
Kommentit (3)
  1. Pihvien kastike oli melko kauheaa…sinappia liikaa jne pihvitkään miltään maistunert..

    1. perinneruokaa prkl
      10.3.2023, 11:33

      Harmi juttu 🙁 Reseptin ajatuksena oli olla mahdollisimman yksinkertainen ja helppo. Kannattaa kokeilla seuraavalla kerralla hieman pienemmällä määrällä sinappia.

  2. Perhe tykkäsi, joten ihan syötävää oli. Tuli itse käytettyä tulista kotisinappia, mutta muuten meni ohjeistuksen mukaan.

    Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *