Helpot jauhelihapihvit kermakastikkeessa
Nopeasti valmistuvat jauhelihapihvit kermakastikkeessa ovat arkiruokaa parhaimmillaan. Mausta jauheliha suolalla sekä mustapippurilla ja pyörittele siitä pihvit. Upota herkulliseen kermakastikkeeseen hautumaan.
Tämä helppo arkiruoka syntyy nopeasti, sillä oikaisin hieman jauhelihapihvien valmistuksessa. Jauheliha on maustettu pelkästään suolalla ja mustapippurilla. Yleensä jauhelihataikinaan laitetaan lisäksi korppujauhoja, paistettua sipulia ja kermaa – mutta nyt oikaistaan siinä. Koska jauhelihapihvit haudutetaan lopuksi kastikkeessa, ne eivät pääse kuivahtamaan ja lopputulos on mehukas.
Kastike saa makua kuullotetusta sipulista, paprikajauheesta ja sinapista. Näiden mausteiden kombo yhdistettynä kermaan on oikein toimiva. Ei turhaa kikkailua! Jauhelihan rasvaprosentiksi suosittelen noin 15-20%, jolloin jauheliha on mehukkaimmillaan. Toki pihvit onnistuvat myös 10%, mutta silloin kypsyyden kanssa kannattaa olla tarkkana ja laittaa pihvit vielä hieman raakana kastikkeeseen hautumaan.
Jauhelihapihvien kanssa maistuu keitetyt perunat tai perunamuusi. Seuraksi vielä joku raikas salaatti, niin arkiateria on valmis.
Helpot jauhelihapihvit kermakastikkessa
Ainekset (4 annosta)
- 400 g
- naudan jauhelihaa (rasvaa 15-20%)
- 1 tl
- suolaa
- 1/2 tl
- mustapippuria myllystä
- 1 tl
- öljyä paistamiseen
- Kastike
- 1
- sipuli
- 2 tl
- öljyä paistamiseen
- 1 tl
- paprikajauhetta
- 1 rkl
- sinappia
- 2 dl
- ruokakermaa
- persiljaa koristeluun
Tee näin:
Mausta jauheliha suolalla ja mustapippurilla. Jaa taikina 8 osaan ja muotoile pihveiksi.
Ruskista pihvien pinta kuumalla pannulla öljyssä. Pihvien ei tarvitse kypsyä kokonaan tässä vaiheessa. Siirrä lautaselle odottamaan.
Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä. Lisää paprikajauhe, sinappi ja kerma. Sekoita tasaiseksi ja nosta jauhelihapihvit kastikkeeseen hautumaan. Anna hautua miedolla lämmöllä muutama minuutti tai kunnes pihvit ovat kypsiä.
Koristele halutessasi tuoreella persiljalla. Tarjoa jauhelihapihvit kermakastikkeessa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.
Pihvien kastike oli melko kauheaa…sinappia liikaa jne pihvitkään miltään maistunert..
Harmi juttu 🙁 Reseptin ajatuksena oli olla mahdollisimman yksinkertainen ja helppo. Kannattaa kokeilla seuraavalla kerralla hieman pienemmällä määrällä sinappia.
Perhe tykkäsi, joten ihan syötävää oli. Tuli itse käytettyä tulista kotisinappia, mutta muuten meni ohjeistuksen mukaan.
Kiitos!