Hävikkiviikon sekametelisoppa

height=”239″ width=”239″>

Sehän on hävikkiviikko nyt, joten mikäpä sen parempi idea kuin tutkia jääkaapin sisältö ja katsoa mitä siitä saa aikaiseksi. Tätä pitäisi tietysti tehdä ihan joka viikko, eikä pelkästään tällä viikolla. Nyt sen verukkeella saa kuitenkin tehtyä jotain todella jännittäviä kokeiluja. Joten ei muuta kun penkomaan niitä jääkaappeja joka kodissa.

Keiton aineksiksi valikoituivat loput perunat, porkkanat, selleri, palsternakka, prinssinakkien jämät, salottispulit, loput keitetyt kaalit pakkasesta. Niin ja taisipa sinne mennä yksi tai kaksi pientä tomaattia, vähän paprikaa ja jostain purkin pohjalta löytyi vielä muutama hassu pastakin. Eikä parane tietysti unohtaa pakastimesta ongittua jauhelihapakettia. Currytahna sopii myös joukkoon, sekä Prisman Venäjän markkinoille tarkoitettu sulatejuusto. Suola, pippuri ja sokeri tekevät vielä loppusilauksen.

Tästä tuli kyllä sen kokoinen soppa, että tätä syödäänkin seuraavat pari päivää sekä lounaaksi että päivälliseksi. Ehkä tuo seitsemän litran kattilan hankinta ei ollutkaan ihan niin fiksu idea. Siinä jotenkin näyttää isokin keitto pienemmältä, kun eihän se ole kuin puoleen väliin asti. No, onneksi maku sentään oli ihan hyvä, joten mikäs tätä on syödessä. Tällä tavoin sai kuitenkin ihan tehokkaasti noita vaaravyöhykkeellä olevia elintarvikkeita käyttöön. Tästä samasta syystä tähän nyt ei ole luotu reseptiä, sillä jutun ideana on kannustaa kaikkia vaan kokeilemaan, mitä niistä ”jämistä” saa aikaiseksi. Kertokaahan siis millaisia ruokia saitte aikaan.

 

 

 

Kommentit (2)
  1. sari kalliomäki
    14.9.2014, 11:35

    Komian sopan saitte hävikkiviikon kunniaksi kasattua, soppaa on täälläkin tehty, nauruttaa toi määrä, mikä toisille riittää moneksi päiväksi, menee meillä kerralla. Jos kympin kattilaan tekee sopan sitä riittää kahdeksi päiväksi :D. Kasvavassa iässä pojat nimittäin…

  2. Antti Lumiainen
    15.9.2014, 08:50

    Voin vain kuvitella, kuinka paljon sitä soppaa siellä menee, kun muistelee niitä omia annoskokoja aikanaan. 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *