Haudutuspata testissä

Kokeilin Crock-Pot -haudutuspataa ensimmäistä kertaa. Ensimmäinen kokeilu ei mennyt aivan nappiin, mutta toisella kerralla syntyi suussa sulava riisipuuro. Katso myös ohjeet arvontaan, missä voittajalle lähtee yksi Crock-Pot -haudutuspata.

Olen kuullut monilta ihan hyviä kommentteja haudutuspadoista, mutta en ole kuitenkaan päässyt testaamaan tälläistä tuotetta. Nyt siihen tuli mahdollisuus, sillä tällästä tarjottiin kokeiltavaksi.

Parasta tässä Crock-Pot -haudutuspadassa on ehkä se, että sitä voi käyttää hellalla ja se toimii myös induktiolevyllä. Ruuan voi valmistaa ensin hellalla ja sitten nostaa haudutuspataan muhimaan. Uskoisin, että tämä toimii parhaiten erilaisilla liharuuilla, jotka yleensä vain paranevat, mitä pidempää niitä hauduttaa.

Ensimmäinen kokeiluni oli riisipuuro, mutta haudutuspadan ohjeita tuli vilkaistua vain hieman. Keittelin riisipuuroa ensin hellalla kiehuvaksi, minkä jälkeen nostin kattilan paikoilleen haudutuskeittimeen. Lisäsin aikaa (4h), sitten laitoin keittimen täydelle teholle ja lähdin jouluostoksille. Kaupoissa kiertely vähän venähti ja kotiin saapuessa keittiössä tuoksahti pohjaan palanut riisipuuro. Ohjeita siis kannattaa joskus lukea… Toisella kerralla pienemmällä teholla ja lyhyemmällä hauduttamisella syntyi loistavan makuinen riisipuuro. Helpointa tässä on se, että ruuan voi jättää rauhassa pataan hautumaan, kunhan vain on tarkka lämpötilan ja ajan kanssa. Määritellyn haudutusajan jälkeen laite menee automaattisesti lämpimänäpitotoiminnolle.

Tässä vielä resepti vanhan blogin puolella olevaan riisipuuroon ja glögi-rusinakeittoon. Glögi sopii loistavasti rusinakeiton liemeksi. Tuolla ohjeella valmistettuna kannattaa keiton ainekset tuplata suoraan.

Jouluarvonta Instagramissa

Arvon Instagramissa @perinneruokaaprkl yhden Crock-Pot -haudutuspadan. Arvontaan voi osallistua kommentoimalla kuvaan ja tägäämällä siihen kaksi kaveria, joille haluaisi valmistaa illallisen haudutuspadassa. Arvonta suoritetaan jouluaattona 24.12. klo 14.

ruoka puurot
Kommentit (1)
  1. Marja Rantala
    19.12.2016, 13:42

    Lohi näyttää herkulliseta. Koristelut lisäävät erilaisuutta tarjottaviin ruokiin. Haluaisin valmistaa illallisen haudutuspadassa pojallemme ja hänen avopuolisolleen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *