Hampurilainen vai Hot Dog?

Kumpi on mieluisampi? Valmistin molemmista herkulliset reseptit. Hampurilaisen täytteeksi päätyi punajuuri ja vuohenjuusto. Hot dogissa sen sijaan maistuu perinteinen mustamakkara.

Kaupallinen yhteistyö: Vaasan

Pääsin testaamaan Vaasan uusia hampurilais- ja hot dog -sämpylöitä, joihin kehittelin helpot, mutta maukkaat reseptit. Hampurilaisen täytteessä halusin hyödyntää syksyn sadon kasviksia, joista punajuuri on aina ollut lempijuurekseni, siihen kun vielä yhdistää kunnon palan vuohenjuustoa ja piparjuurella maustettua kastiketta on makuelämys valmis. Hot dog -reseptissä halusin käyttää perinteistä mustamakkaraa, mikä toimii sämpylän välissä todella hyvin. Se kaipaa seurakseen vain puolukkahilloa ja hieman kuullotettua sipulia – tästähän olisi vaikka uudeksi arkiruuaksi!

Näiden hampurilaissämpylöiden rakenne on miellyttävä ja hyvin kasassa pysyvä, joskus on törmännyt hampurilaissämpylöihin, jotka hajoavat pieniksi muruiksi jo ennen kuin niihin pääsee käsiksi. Hot dog -sämpylät ovat helppo avata ja täyttää, sillä ne pysyvät taitoskohdastaan napakasti kiinni. Tuoreus ja kotimaisuus ovat iso plussa, joten lämmin suositus näille tuotteille.

Punajuuren ja vuohenjuuston liitto on täydellinen. Piparjuurella maustettu kastike kruunaa tämän vastustamattoman hampurilaisen.

Punajuuren käsittelyssä kannattaa käyttää apuna kumihanskoja tai sitten ne voi kuoria veden alla, jolloin väri ei tartu käsiin niin voimakkaasti. Viipaloidut punajuuret paistetaan öljyssä paistinpannulla kypsiksi, mihin menee aikaa noin 15 minuuttia. Lopuksi punajuurien päälle lusikoidaan hunajaa ja maustetaan suolalla sekä pippurilla. Paistamisen aikana kannattaaa valmistaa piparjuurikastike. Kuori osa piparjuuresta ja raasta sitä suoraan ranskankerman sekaan. Mausta lopuksi hyppysellisellä suolaa ja tarkista maku – näin yksinkertainen kastike, mutta niin hyvää!

Sitten vielä vuohenjuustoviipaleisiin väriä pintaan ja hampurilaissämpylät kuumaksi, niin täyttäminen voi alkaa. Pohjalle runsaasti piparjuurikastiketta ja päälle hunajaiset punajuuriviipaleet. Vielä hieman salaattia ja kunnon pala vuohenjuustoa. Nam!

Mustamakkara on kuin kotonaan hot dogin sisällä. Se kaipaa seurakseen vain puolukkahilloa ja hieman paistettua sipulia.

Tämä on helppo valmistaa ja sopii hyvin vaikkapa arkiruuaksi. Paketillinen Vaasan hot dog -sämpylöitä, mustamakkaraa, sipuli ja puolukkahilloa kauppakassiin, niin tämä herkku on miltei siinä. Valmistus kannattaa aloittaa viipaloimalla ensin sipuli ja paistaa se tilkassa öljyä paistinpannulla. Hieman suolaa ja pippuria sekaan, niin tämä lisäke on valmis. Seuraavaksi pannulle heitetään pätkityt makkarapalat, joihin olisi hyvä saada rapea pinta, mutta kuitenkin varoa polttamasta niitä. Vielä hot dog -sämpylät kuumaksi pannulla, niin alkaa olla kokoamista vaille valmista.

Lue lisää!

Mikäli kiinnostuit enemmän hampurilais- ja hot dog -resepteistä kannattaa tutusta Vaasan nettisivuilla oleviin resepteihin, josta löytyy makuja moneen lähtöön. Maku.fi -sivustolta löytyy myös liuta reseptejä ja vinkkejä hampurilaisten ja hot dogien valmistukseen, joilla onnistut varmasti. Näistä resepteistä irtoaa paljon uusia ideoita, joilla arkiruuastakin saa mielenkiintoisen ja hauskan kokemuksen.

Millaisen hampurilaisen tai hot dogin sinä haluaisit?

Punajuuri-vuohenjuustohampurilainen

Ainekset

4 kpl
hampurilaissämpylöitä
4 kpl
punajuuria
1 rkl
öljyä
2 tl
hunajaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
200 g
vuohenjuustoa
kastike
100 g
ranskankermaa
2 tl
tuoretta piparjuurta
1/4 tl
suolaa
lisäksi
100 g
salaattia
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuori punajuuret ja leikkaa noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi.

Paista viipaleita pannulla tilkassa öljyä miedolla lämmöllä noin 15 minuutin ajan.

Ota pannu pois levyltä ja mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla.

Valmista kastike raastamalla piparjuurta ranskankerman joukkoon ja mausta suolalla.

Paista vuohenjuusto viipaleita 30 sekuntia per puoli. Lämmitä myös hampurilaissämpylät paistinpannulla.

Kokoa hampurilaiset laittamalla ensin kastiketta pohjan päälle, sitten punajuuriviipaleita ja lopuksi vuohenjuusto. Lisää väliin myös hieman salattia.

Nauti!

 

Mustamakkara Hot Dog

Ainekset

4 kpl
Hot Dog sämpylöitä
1 kpl
sipuli
1 tl
öljyä
1/4 tl
suolaa
200 g
mustaamakkaraa
4 rkl
puolukkahilloa
2 rkl
kevätsipulia
Muut ainesosat

Tee näin:

Viipaloi sipuli renkaiksi ja kuullota tilkassa öljyä. Mausta suolalla.

Leikkaa makkara noin 10 cm pituisiksi pätkiksi ja paista niihin pannulla rapsakka pinta.

Lämmitä lopuksi myös Hot Dog sämpylät pannulla.

Laita jokaisen sämpylän väliin pala makkaraa ja kuullotettua sipulia. Lisää lopuksi puolukkahilloa ja koristele vaikkapa kevätsipulilla.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *