Halloweenin vodka-karpalojuustokakku lasissa

Halloweenin helppo ja pelottava karpalojuustokakku tehdään näyttävästi lasiin. Vodkalla kostutettu keksipohja sopii aikuiseen makuun. Koristele karkkisilmällä ja vaahtokarkkiseitillä. Uskallatko kokeilla?

halloweenin juustokakku

Halloween saapuu taas ja mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa sitä kuin tarjoilla vieraille jotakin sekä pelottavaa, että herkullista? Tässä tulee Halloweenin karpalojuustokakku lasissa!

Tämän juustokakun salaisuus piilee sen aikuismaisessa twistissä. Vodkalla kostutettu keksipohja antaa sille pientä potkua, mikä sopii täydellisesti Halloween-juhliin.

Aloita murskaamalla keksit ja sekoittamalla ne vodkan kanssa. Tämä luo pohjan, joka on sekä rapsakka että mehevä. Seuraavaan kerrokseen valmistetaan juustokakkumassa ja sen päälle reilusti karpalohilloa.

Ja nyt se hauskin osa – koristelu! Karkkisilmä antaa kakulle sen pelottavan ilmeen ja vaahtokarkkiseitti tekee siitä vieläkin karmivamman. Karkkisilmiä löytyy useimmista karkkikaupoista tai suurista marketeista. Vaahtokarkkiseitti tehdään sulattamalla vaahtokarkkeja mikrossa ja venyttämällä niitä ohuiksi langoiksi ympäri lasinreunoja.

Halloweenin karpalojuustokakku lasissa on helppo, nopea ja ennen kaikkea näyttävä tapa tuoda Halloween-henkeä juhliisi. Kokeile, jos uskallat!

 

Halloweenin vodka-karpalojuustokakku lasissa

Ainekset (4 annosta)

175 g
Domino-keksejä
4 rkl
vodkaa
2 dl
vispikermaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl
tomusokeria
4
isoa karkkisilmää
4
isoa vaahtokarkkia
Karpalohilloke
2 dl
karpaloita
1 dl
sokeria
1 rkl
vettä
35 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Valmista ensin karpalohilloke. Mittaa kattilaan karpalot, sokeri ja vesi. Keitä 3–5 minuuttia, kunnes karpalot ovat hieman soseutuneet. Jäähdytä hilloke.

Hienonna keksit murskaamalla ne vahvassa muovipussissa karkeaksi muruksi. Lusikoi seos neljään jalalliseen cocktail-lasiin. Kostuta pohja vodkalla.

Vaahdota kerma ja yhdistä pehmennetyn tuorejuuston kanssa. Mausta sokerilla. Lusikoi seos laseihin keksipohjan päälle. Lisää karpalohilloke keskelle kasaksi.

Lisää karkkisilmät hillokasan päälle. Sulata vaahtokarkki mikrossa, kunnes se on venyvää. Venytä lasin reunojen yli seitiksi. Siirrä hetkeksi jääkaappiin tekeytymään ennen tarjoilua.

 

ruoka jalkiruoat kakut
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *