Grillatut tomaattileivät
Grillattua tomaattia, rapeaa leipää ja pala mozzarellaa – siitä ei leipä parane. Nämä sopivat vaikka alkupalaksi!
Kesäisin grilli on kovassa käytössä ja arkiruokaa miettii enemmänkin sitä kautta, mitä voisi grillata. Kun mieli tekee jotain nopeaa, mutta herkullista on nämä leivät oiva valinta. Tämä on sellainen perusvarma resepti, joka sopii niin alkupalaksi tai lounaaksi. Ehkäpä vielä tilkka hyvää viiniä kylkeen.
Leipäsiivut paahdetaan nopeasti grillissä, nostetaan lautaselle ja niiden pintaan sipaistaan hieman valkosipulia. Seuraavaksi tomaattisiivut grillataan nopeasti molemmin puolin, niiden tarvitsee saada vain hieman väriä. Kannattaa olla tarkkana, sillä se kypsyvät helposti liikaa ja eivät pysy enää kasassa. Sitten tomaattisiivut nostetaan leivälle ja väliin revitään hieman mozzarellaa. Leivät viimeistellään tuoreella oreganolla, oliiviöljyllä, sormisuolalla ja mustapippurilla. Päälle voi lorauttaa myös hieman balsamiviinietikkaa. Herkkua!
Grillattu tomaattileipä
Ainekset (4 annosta)
- 4
- leipäsiivua
- 4 kpl
- tomaatteja
- 1 rkl
- oliiviöljyä
- 1
- valkosipulinkynsi
- 125 g
- mozzarellaa
- tuoretta oreganoa
- oliiviöjyä
- sormisuolaa
- mustapippuria
Tee näin:
Pirskota leipien päälle hieman oliiviöljyä ja grillaa ne rapeiksi. Raaputa leipien pintaa hieman valkosipulia.
Viipaloi tomaatit ja grillaa ne nopeasti. Niiden ei pidä kypsyä vaan saada vain hieman väriä. Nosta tomaattisiivut leipien päälle.
Revi mozzarella ja jaa se leiville. Ripottele pinnalle tuoretta oreganoa, oliiviöljyä, sormisuolaa ja mustapippuria.