Gazpachosalaatti
Tämä versio gazpachosta on salaatin ja keiton välimaastossa. Kulhon pohjalle valmistetaan tuttuun tapaan kylmä tomaattikeitto ja päälle reilusti hienonnettuja kasviksia!
Gazpacho kuuluu kesään. Se on mukavan raikasta syötävää, mutta silti täyttävää leivän kanssa nautittuna. Monesti kaikki kaikki ainekset soseutetaan tasaiseksi, jolloin keitosta puuttuu suutuntuma. Tämä gazpacho poikkeaa tavallisesta versiosta siinä määrin, että se sisältää reilusti hienonnettuja kasviksia, jotka lisätään keiton päälle. Tästä johtuen tämä on mielestäni enemmän salaatti kuin keitto.
Tomaateista valmistettu keittopohja toimii kastikkeen omaisesti ja sen päälle lisätään reilusti hienonnettuja kasviksia. Gazpachosalaatti viimeistellään oliiviöljyllä ja mustapippurilla. Keiton kanssa maistuu tuore rapeakuorinen leipä.
Gazpachosalaatti
Ainekset (4 annosta)
- 300 g
- tomaatteja
- 1
- valkosipulinkynsi
- 2 rkl
- oliiviöljyä
- 1 rkl
- valkoviinietikkaa
- 1 tl
- suolaa
- 1 tl
- sokeria
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- 2
- avomaankurkkua
- 1
- punainen paprika
- 1
- vihreä paprika
- 1
- nippu kevätsipulia
- 1 dl
- basilikanlehtiä
- oliiviöljyä ja mustapippuria
- rapeakuorista leipää tarjoiluun
Tee näin:
Poista tomaateista kanta ja leikkaa ne muutamaan osaan tehosekoittimen kulhoon. Kuori valkosipuli ja lisää se kulhoon. Mittaa päälle oliiviöljy, valkoviinietikka, suola, sokeri ja mustapippuri. Soseuta hienoksi.
Kuori avomaankurkut ja poista paprikoista siemenet. Hienonna kaikki kasvikset pieniksi kuutioiksi ja yhdistä toisessa kulhossa. Hienonna joukkoon myös hieman basilikaa.
Jaa soseutettu tomaattikeitto neljään annoskulhoon. Lisää päälle hienonnettuja kasviksia. Viimeistele oliiviöljyllä ja mustapippurilla.
Kiitas