Elokuvissa käynti on kunnon herkutteluhetki

Ah, parhaita viikonloppuja ovat ne, joille ei ole liikoja suunnitelmia. Vapaus ja voi tehdä mitä lystää. Se useimmiten tarkoittaa sitä, että meikäläinen suunnistaa leffateatteriin, mikäli siellä vain jotain katsottavaa on. Ja aika useinhan sieltä löytyy. Tässä välissä on hyvä varmaan myöntää, että olen vähän leffa-addikti. Lieneeköhän siihen olla jossain tukiryhmää? Todennäköisesti. 

Elokuvat ovat olleet pienestä asti kyllä suuri intohimo. Ensimmäinen leffa käytiin äidin kanssa katsomassa (vasta) joskus… olisiko ollut 1990. Pieni Merenneito oli kuitenkin ensimmäinen elokuva, minkä olen leffateatterissa nähnyt. Sittemmin niitä on listalla toki jo useampi sata. Joskus on mielessä käynyt, että voisi aloittaa leffablogin, kun siihen itsellä olisi enemmän tietoa kuin ruokaan liittyen. Mutta kokki onneksi tuo ruokatietoa ja -taitoa kyllä useammankin ihmisen edestä ja tämä on siitä syystä hyvin opettavaa itsellekin. 

Leffoihin kuitenkin on aina liittynyt myös pienoinen herkuttelu. Perinteisestihän elokuvien kaveriksi kuuluu aina popcorn. Se onkin kyllä yksi omista lemppareistani ja pidän edelleen ihan perus popcornista ilman mitään erikoismausteita ja poppakonsteja. Toki noista maustepoppareistakin ihan hyviä löytyy. Yksi mikä ei saanut sympatioita puolelleen oli makea popcorn, jota Luxemburgissa tuli leffoissa vastaan. Kuulemma enemmänkin Keski-Euroopan juttu tämä. 

Popcornit ja karkit ovat aina kuuluneet siis leffatraditioihin. Kotopuolessa tapasimme yleensä käydä ennen elokuvaa usein syömässä jonkinlaista roskaruokaakin. Ei ihan siitä parhaasta perinteitä tosin. Mutta siihen kuitenkin muodostui sellainen oma traditio, joten se oli ihan mukava näin. Nyttemmin on kavereiden kanssa tullut käytyä ihan kunnon paikoissa syömässä ennen leffaa. Siitä onkin sitten hyvä mennä vatsa täynnä nautiskelemaan ihmeellisistä maailmoista ja mahtavista tarinoista. Ruoka on siis omalla tavallaan iso osa tätäkin asiaa. 

Niin ja popcornista puheenollen. Joskus jotkut tykkäävät popcornista myös yön pikkutunneilla. 

Kommentit (5)
  1. Ohops! kokkaaminen yön pikkutunneilla on vaarallista 😀

  2. Perinneruokaa Prkl
    13.4.2015, 12:50

    Näin on. Itse olin tyynesti unessa, kun vieraat ja kokki olivat popcornia halunneet. Aamulla oli jotain tärkeää menoa, niin en päässyt osallistumaan tähän iloiseen ruuanlaittoon. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *