Chorizo-bataattipyttis

Makean mausteinen versio pyttipannusta! Nopeasti kypsyvä bataatti paistuu pinnalta rapeaksi ja hieman tulinen chorizo-makkara antaa ruoalle ihanan maun. Viimeistele pyttipannu ranskankermalla ja sriracha-kastikkeella.

bataattipyttis chorizolla

Tämä versio pyttipannusta syntyy bataatista ja chorizo-makkarasta. Chorizo-makkara on erinomainen tuote, joka antaa herkullista makua lähes kaikelle ruoalle. Tässäkin pyttipannun versiossa se on pääosassa antamassa mausteista makua bataatille. Makkarasta löytyy yleensä muutamia vaihtoehtoa, miedoista tulisempiin versioihin ja tässä tapauksessa tuo tulisin versio toimii erittäin hyvin.

Pyttipannun valmistus aloitetaan kuorimalla ja pilkkomalla bataatti noin 2×2 cm kokoisiksi paloiksi. Ne paistetaan pannulla öljyssä lähes kypsiksi, tähän kuluu aikaa noin 5 minuuttia.  Seuraavaksi pannulle pääsee viipaloitu chorizo-makkara, hienonnettu sipuli ja valkosipuli, sekä ripaus paprikamaustetta. Paistamista jatketaan keskilämmöllä, jolloin rasva alkaa irrota makkarasta ja se vapauttaa kaikki herkulliset maut, jotka imeytyvät bataattipaloihin. Pyttipannu on valmis kun bataatti on kypsynyt ja saanut kauniin paistopinnan. Suolaa voi lisätä oman maun mukaan, mutta makkarasta irtoava suola saattaa riittää.

Viimeistele chorizo-bataattipyttis ranskankermalla, tujauksella sriracha-kastiketta ja ripauksella hienonnettua persiljaa.

Chorizo-bataattipyttis

Ainekset (3 annosta)

1
bataatti (600 g)
1 rkl
öljyä
150 g
chorizo-makkaraa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 tl
paprikajauhetta
1/4 tl
suolaa
150 g
ranskankermaa
2 rkl
sriracha-kastiketta
persiljaa
30 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 10 min

Tee näin:

Kuori bataatti ja leikkaa se noin 2×2 cm koisiksi paloiksi. Paista bataattia pannulla öljyssä keskilämmöllä 5-10 min.

Viipaloi chorizo-makkara. Kuori ja hienonna sipulit. Lisää chorizo-makkara, sipulit ja paprikajauhe pannulle. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia. Pyttipannu on valmis kun bataatti on kypsää ja sipulit ovat hieman ruskistuneet. Mausta halutessasi suolalla.

Tarjoa chorizo-pyttipannun kanssa ranskankermaa, sriracha-kastiketta ja hienonnettua persiljaa.

ruoka juurekset nopeat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *