Broccolini-ndujapasta

Nduja maustaa tomaattisen pastakastikkeen taivaalliseksi. Viimeistele annos rapeilla broccolineilla ja parmesanjuustolla!

 ndujapasta

Nduja on salamityyppinen pehmeä makkaratahnaa, joka tulee Italiasta. Se valmistetaan possun rasvaisimmista osista ja tulisesta chilitahnasta. Siitä on saatavilla ainakin kahta erilaista versiota; tulista ja sitten hieman miedompaa. Molemmat versiot toimivat tässä pastassa. Ennen annostelua ndujaa kannattaa maistaa, jotta pääsee kärryille sen tulisuudesta.

Koska tahna on hyvin rasvaista, se toimii samalla paistorasvana. Ndujaa lusikoidaan paistinpannulle ja kohta se onkin juoksevaa, sillä sen sisällöstä noin puolet on rasvaa. Ndujan joukoon lisätään hienonnetut sipulit ja lopuksi paseerattu tomaatti. Käytännössä koko kastike on siinä – melko yksinkertaista.

Kastikkeen joukkoon sekoitetaan keitetty pasta ja annos viimeistellään nopeasti paistetuilla broccolineilla. Herkkua!

Broccolini-ndujapasta

Ainekset (4 annosta)

400 g
pastaa (esim. penne)
5 rkl
ndujaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 prk
paseerattua tomaattia (500 g)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
250 g
broccolineja
50 g
parmesania
35 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä (2 l vettä + 2 tl suolaa).

Kuori ja hienonna sipulit.

Lisää pannulle nduja ja anna sen sulaa. Lisää pannulle hienonnetut sipulit ja kuullota niitä muutama minuutti.

Lisää pannulle paseerattu tomaatti ja anna hautua 5 minuuttia. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon keitetty pasta ja tarvittaessa keitinvettä.

Paista broccoliinit nopeasti toisella paistinpannulla öljyssä ja nosta ne pastan päälle.

Raasta pastan päälle parmesania.

ruoka pasta
Kommentit (3)
  1. Millä vegeversiolla voisi korvata ndujan? Jokin chilitahna ja savuaromi?

    1. perinneruokaa prkl
      25.2.2022, 16:50

      Moi! Hmm, mielinkiintoinen kysymys 🙂 Varmasti joku kombo näistä: chilitahna + savupaprikajauhe + tomaattipyre + valkosipuli + öljy. Voisin kuvitella, että tuo olisi lähellä ndujan makua!

  2. Sari Mattila
    5.3.2022, 12:01

    Moi, löytyy valmiina purkissa vegaanina, Bomba Calabrese,calabrialaista chiliä sisältävä maukas tulinen kasvistahna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *