Broccolini-ndujapasta
Nduja maustaa tomaattisen pastakastikkeen taivaalliseksi. Viimeistele annos rapeilla broccolineilla ja parmesanjuustolla!
Nduja on salamityyppinen pehmeä makkaratahnaa, joka tulee Italiasta. Se valmistetaan possun rasvaisimmista osista ja tulisesta chilitahnasta. Siitä on saatavilla ainakin kahta erilaista versiota; tulista ja sitten hieman miedompaa. Molemmat versiot toimivat tässä pastassa. Ennen annostelua ndujaa kannattaa maistaa, jotta pääsee kärryille sen tulisuudesta.
Koska tahna on hyvin rasvaista, se toimii samalla paistorasvana. Ndujaa lusikoidaan paistinpannulle ja kohta se onkin juoksevaa, sillä sen sisällöstä noin puolet on rasvaa. Ndujan joukoon lisätään hienonnetut sipulit ja lopuksi paseerattu tomaatti. Käytännössä koko kastike on siinä – melko yksinkertaista.
Kastikkeen joukkoon sekoitetaan keitetty pasta ja annos viimeistellään nopeasti paistetuilla broccolineilla. Herkkua!
Broccolini-ndujapasta
Ainekset (4 annosta)
- 400 g
- pastaa (esim. penne)
- 5 rkl
- ndujaa
- 1
- sipuli
- 2
- valkosipulinkynttä
- 1 prk
- paseerattua tomaattia (500 g)
- 1/2 tl
- suolaa
- 1/2 tl
- mustapippuria
- 250 g
- broccolineja
- 50 g
- parmesania
Tee näin:
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä (2 l vettä + 2 tl suolaa).
Kuori ja hienonna sipulit.
Lisää pannulle nduja ja anna sen sulaa. Lisää pannulle hienonnetut sipulit ja kuullota niitä muutama minuutti.
Lisää pannulle paseerattu tomaatti ja anna hautua 5 minuuttia. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon keitetty pasta ja tarvittaessa keitinvettä.
Paista broccoliinit nopeasti toisella paistinpannulla öljyssä ja nosta ne pastan päälle.
Raasta pastan päälle parmesania.
Millä vegeversiolla voisi korvata ndujan? Jokin chilitahna ja savuaromi?
Moi! Hmm, mielinkiintoinen kysymys 🙂 Varmasti joku kombo näistä: chilitahna + savupaprikajauhe + tomaattipyre + valkosipuli + öljy. Voisin kuvitella, että tuo olisi lähellä ndujan makua!
Moi, löytyy valmiina purkissa vegaanina, Bomba Calabrese,calabrialaista chiliä sisältävä maukas tulinen kasvistahna.