Aperol-glögi

Aloita joulufiilistely viimeistään nyt ja pyöräytä kuuma, aurinkoa hehkuva Aperol-glögi! Aperolilla maustettu kuohuviiniglögi sopii talven juhliin.

Joulu on alle viikon päästä – mihin tämä aika oikein kuluu. Viimeistää nyt on aika aloittaa joulun fiilistelyt ja keittää kuumat glögit. Perinteiset glögit on ihan kivoja – ehkä hieman tylsiä. Nykyisin tarjonta on kuitenkin valtava ja erilaisia makuja pullahtelee vuosi vuodelta lisää. Jotkin niistä on mainioita ja toiset taas täydellisiä huteja. Mikäli et pidä kovin makeasta glögistä ja Aperol kuuluu lempijuomiisi, niin tämä on sinulle juuri passeli.

Glögin perusta syntyy kuohuviinistä ja jouluisista mausteita. Päälle lorautetaan annos Aperolia vasta tarjoiltaessa. Tämä glögi siis sisältää alkoholia. Mikäli haluat alkoholittoman version, niin muista keittää myös Aperol. Koristele juoma halutessasi vielä appelsiiniviipaleilla. Suorastaan herkullista näin Aperolin ystänä, ehkäpä tätä pitää ehdottaa myös jouluaaton glögitarjoiluun.

Katso myös:

Aperol Spritzin makuinen juustokakku on näyttävän näköinen jälkiruoka. Pohjalla appelsiinikeksejä, välissä appelsiinituorejuustoa ja pinnalla kerros Aperol Spritz -hyytelöä. Pinnan koristaa kuohuviinistä valmistetut ”jääpalat”. 

Aperol Spritz -sorbet. Kesän (tai talven) viilein drinkki tarjoillaan jäisenä! Sekoita ainekset keskenään ja nosta pakastimeen. Alkoholin ansiosta se säilyttää miellyttävän rakenteen.

Aperol-glögi

Ainekset (3 annosta)

2 dl
Aperolia
1/2 plo
kuohuviiniä
1/2 dl
sokeria
2
kanelitankoa
2
tähtianista
5
neilikkaa
1
appelsiini
10 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 5 min

Tee näin:

Mittaa kuohuviini kattilaan ja lisää joukkoon mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon sokeri ja sekoita kunnes se on sulanut joukkoon.

Lisää lopuksi Aperol ja kaada laseihin. Koristele juomat appelsiiniviipaleella.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *