Äidin lusikkaleivät
Lusikkaleivät suorastaan sulavat suuhun. Äidin reseptillä ne valmistetaan aina omenahillosydämmellä. Nämä ovat juhlien ykkösherkku.
Äitini valmistaa lusikkaleivät hieman erilaisella tavalla kuin yleisesti. Tässä reseptissä ei voita ruskisteta, vaan se vaahdotetaan sokerin kanssa. Paistolämpötila on taas hieman tavallista korkeampi, mikä takaa lusikkaleiville hieman paahtuneen maun. Jos etsit astetta helpompaa lusikkaleipäreseptiä kannattaa kokeilla tätä. Lopputulos on kuitenkin erittäin herkullinen.
Paahdetulla voilla valmistettavien lusikkaleipien ohjeen löydät vanhan blogin puolelta. Sieltä löytyy myös kuvat valmistuksesta, jos jää arveluttamaan, kuinka nämä oikeasti syntyvät.
Äidin lusikkaleivät
Ainekset
- 200 g
- voita
- 200 g
- sokeria
- 1 kpl
- kananmuna
- 300 g
- vehnäjauhoja
- 3 tl
- vaniljasokeria
- 1 tl
- leivinjauhetta
- lisäksi
- 100 g
- omenahilloa
- Muut ainesosat
Tee näin:
Vaahdota keskenään voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
Yhdistä vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita voi-sokeriseokseen.
Painele taikinasta pieniä lusikkaleipiä pikkulusikan avulla ja laita lusikkaleivät uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista lusikkaleipiä 200 asteisessa uunissa noin 7-10 minuuttia.
Sivele lusikkaleipien tasaiselle pinnalle omenahilloa ja paina ne vastakkain.
Pyörittele lopuksi sokerissa.