Äidin kermainen kesäkeitto
Kesäkeitto valmistetaan tuoreista kauden kasviksista. Keitto maustetaan lopuksi kermalla, voilla ja ripauksella sokeria, mitkä saavat aikaan täyteläisen makuelämyksen.
Kesäkeitto on mielestäni ehkä yksi parhaimmista keitoista ja varsinkin tämän ohjeen mukaan valmistettuna pääsevät kaikki maut oikeuksiinsa. Tässä äidin kesäkeitossa maito on korvattu kermalla, eikä tätä keittoa myöskään suurusteta venhäjauhoilla, joten keitto sopii hyvin myös gluteenittomille kesävieraille. Maku viimeistellään sokerilla ja nokareella voita, mitkä pyöristävät maun täydelliseksi makuelämykseksi. Keiton kanssa maistuu hyvä tuore leipä ja ruokajuomaksi sopii kylmä olut – mukavaa mökkiruokaa.
Ohjeessa olevat porkkanat, sipulit ja kukkakaalit ovat pieniä tämän kesän kasviksia, joten jos keittoa valmistaa myöhemmin saatavista kasviksista kannataa ottaa huomioon niiden koko. Mikäli haluaa huijata oikein kunnolla, keitto onnistuu myös pakastevihanneksista, mutta sen huomaa myös maussa.
Äidin kesäkeitto
Ainekset
- 10 kpl
- uusia perunoita
- 3 kpl
- porkkanaa
- 1 kpl
- kukkakaali
- 2 kpl
- sipulia
- 1 l
- vettä
- 2 kpl
- kasvisliemikuutiota
- 2 dl
- kermaa
- 1 dl
- herneitä
- 50 g
- sokeriherneenpalkoja
- 2 rkl
- voita
- 1 tl
- sokeria
- Muut ainesosat
Tee näin:
Paloittele pestyt perunat ja porkkanat. Revi kukkakaalista pieniä nuppuja ja viipaloi sipuli.
Kuumenna vesi ja lisää sinne kasvisliemikuutio. Lisää paloitellut kasvikset ja keitä kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä.
Lisää kerma, herneet ja pilkotut sokeriherneet.
Lisää sokeri ja voi. Tarkista maku!
Päälle voit pilkkoa tuoretta persiljaa.