Ahvenpuikot yrttikastikkeella ja kimchillä
Rapeat kalapuikot valmistuvat ahvenfileistä. Pyörittele pankojauhoissa ja paista rapeiksi! Tarjoa ahvenpuikkojen kanssa yrttikastiketta ja kimchiä.
Leivitetty ja rapeaksi paistettu kala on ihan parasta! Tähän reseptiin sopii miltei mikä tahansa vaalea kala ja miksei myös lohi. Tällä kertaa resepti syntyi ahvenfileistä, jotka on helppo leikata puikoiksi ja samalla poistaa keskellä fileitä oleva ruotorivi. Ruodottomiksi käsitellyt fileet pyöritellään ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa. Pankojauhot tekevät leivityksestä erittäin rapean, mutta voit käyttää myös tavallisia korppujauhoja.
Yrttikastikkeen valmistukseen voi käyttää mitä tahansa tuoretta yrttiä, kuten tilliä, persiljaa, basilikaa jne. Itse korianterin ystävänä käytin tietysti sitä. Sekaan hieman oliiviöljyä, pieni valkosipulinkynsi ja limemehua sekä kuorta.
Lisukkeena tarjolle päätyi Rasilaisen kimchiä (tuote saatu) ja se toimii tässä erinomaisesti antaen ruoalle kivaa potkua!
Ahvenpuikot ja yrttikastike
Ainekset (4 annosta)
- 400 g
- ahvenfileitä
- 1/2 tl
- suolaa
- 1/2 dl
- vehnäjauhoja
- 2
- kananmunia
- 2 dl
- pankojauhoja (tai korppujauhoja)
- öljyä paistamiseen
- Kastike
- 1/2 rku
- korianteria tai muita yrttejä
- 1/2 dl
- oliiviöljyä
- 1
- pieni valkosipulinkynsi
- 1
- lime (mehu + kuori raastettuna)
- 1/2 tl
- suolaa
- Lisäksi
- 250 g
- Rasilainen kimchi
Tee näin:
Leikkaa ahvenfileet pitkittäin keskeltä halki ruotorivin vierestä ja poista ruodot toisesta puolikkaasta.
Ripottele fileille suolaa ja pyörittele ne ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa.
Paista paistinpannulla reilussa määrässä öljyä keskilämmöllä noin 3 minuuttia per puoli. Nosta ahvenpuikot talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois.
Valmista kastike hienontamalla yrtit ja valkosipuli veitsellä mahdollisimman pieneksi. Sekoita yritit oliiviöljyn joukkoon ja raasta sekaan myös limen kuori. Purista joukkoon mehu ja mausta kastike suolalla.
Tarjoa lisäksi kimchiä.