Perinneruokaa prkl
Perinneruokaa prkl

After Eight -mokkapalat

Näiden mokkapalojen pohjassa maistuu After Eight -suklaakonvehdit. Ne piilotetaan taikinaan ennen paistamista, mikä saa aikaan miellyttävän mintun maun.

Onkohan nyt menossa jokin mokkapalakausi? Ainakin erilaisia reseptejä näkyy pyörivän joka paikassa. Päätimpä tehdä näistä myös oman version hyödyntämällä lahjaksi saatuja After Eight -suklaakonvehteja. Hyviähän nämä konvehdit ovat myös sellaisenaankin, mutta nyt halusin kokeilla miten ne käyttäytyvät taikinan sisällä paistettuina. Lopputuloksena syntyi miellyttävän mintun makuiset mokkapalat, jotka ovat kyllä niin tuhdit, että pienikin pala riittää taltuttamaan makeanhimon. Ei siis kannata kovin suuriksi paloiksi laittaa näitä tarjolle.

Pellilliseen mokkapaloja tarvitaan sellainen 200g paketti After Eight -suklaakonvehteja, mutta voi niitä toki enemmänkin käyttää, jos haluaa oikein kunnon överit. Suklaakonvehdit piilotetaan taikinaan siten, että ensin kaadetaan hieman taikinaa pellille, minkä päälle palat asetellaan. Lopuksi palojen päälle kaadetaan loput taikinasta siten, että kaikki palat ovat varmasti piilossa. 

Viime vuonna piilotin suklaakonvehteja juustokakkuun, mikä toimi myös erittäin hyvin! Hyvä puoli näissä överileivonnaisissa on, että niitä riittää myös pienikin pala.

After Eight -mokkapalat

Ainekset

200 g
voita
3 1/2 dl
kahvijuomaa
5 dl
vehnäjauhoja
3 dl
sokeria
4 rkl
kaakaojauhetta
3 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
3 kpl
kananmunaa
200 g
After Eight -suklaakonvehteja
kuorrutus
75 g
voita
3/4 dl
kahvijuomaa
6 dl
tomusokeria
3 rkl
kaakaojauhetta
koristeluun
0
After Eight -suklaakonvehteja
Muut ainesosat

Tee näin:

Mittaa kattilaan rasva ja kahvi. Kiehauta ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon siivilän kautta. Sekoita joukkoon rasvaseos.

Vatkaa kananmunien rakenne rikki erillisessa kulhossa ja lisää taikinaan.

Levitä taikinasta puolet leivinpaperin päälle uunipellille ja lisää 20 After Eight -suklaakonvehtia taikinan päälle. Kaada loput taikinasta palojen päälle. Paista 200 asteessa noin 15 minuutia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute kiehauttamalla kattilassa rasva ja kahvi. Yhdistä tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi seos kattilaan ja sekoita kuorrute tasaiseksi.

Levitä kuorrute jäähtyneen mokkapalalevyn päälle. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi. Koristele mokkapalat After Eight – suklaakonvehdeilla.

Kommentit (9)

  1. Hanna_K

    Näitähän on ihan pakko tehä, on niin hyvän näköisiä.

    1. Perinneruokaa Prkl

      Niin ja vielä helppojakin 🙂 Makeanhimo kyllä katoaa pienellä palallakin 😀

      Vastaa

      Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *