Bataattivohvelit – vain 3 raaka-ainetta!
Kolmen raaka-aineen bataattivohvelit ovat superhelppoja valmistaa ja ne maistuvat uskomattoman hyviltä kermavaahdon, pekaanipähkinöiden ja vaahterasiirapin kanssa!
Nämä superhelpot kolmen raaka-aineen bataattivohvelit ovat todella helppoja valmistaa. Tarvitset vain yhden bataatin, joka raastetaan kulhoon ja joukkoon sekoitellaan kaksi kananmunaa ja ripaus suolaa. Mitään muita raaka-aineita ei tarvita! Taikina paistetaan vohveliraudalla pehmoiseksi vohveliksi, jonka päälle sopii loistavasti kermavaahto, vaahterasiirappi ja pekaanipähkinät. Kannattaa kokeilla myös vaniljajäätelöllä.
Yhdestä 450 g painoisesta bataatista tulee noin 4-5 vohvelia. Mikäli syöjiä on enemmän, niin ohje kannattaa tehdä heti tuplana, sillä näitä vohveleita tekee mieli syödä varmasti toinenkin!
Bataattivohvelit
Ainekset (4 annosta)
- 450 g
- bataatti
- 2
- kananmunaa
- 1/4 tl
- suolaa
- Tarjoiluun
- 2 dl
- vispikermaa vaahdotettuna
- 1 dl
- vaahterasiirappia
- 1 dl
- pekaanipähkinöitä
Tee näin:
Kuori bataatti ja raasta se hienoksi raasteeksi kulhoon. Lisää munat ja suola. Sekoita.
Kuumenna vohvelirauta ja voitele se öljyllä. Lisää noin 1 dl taikinaa vohveliraudalle ja levitä se haarukan avulla koko pinnalle. Paista, kunnes bataattivohveli on kypsä.
Tarjoa bataattivohvelin kanssa kermavaahtoa, vaahterasiirappia ja pekaanipähkinöitä. Kokeile myös vaniljajäätelöä.