Helppo avolasagne

Astetta nopeammin valmistuva lasagne kootaan suoraan lautaselle. Keitä tuorelasagnelevyt, valmista jauhelihakastike ja revi päälle ihanan pehmeää burratajuustoa.

avolasagne

Lasagne – tuo ehdoton lempiruokani tarjoillaan nyt astetta nopeampana versiona suoraan lautaselle koottuna. Annoksen kruunaa halkaistu burratajuusto, joka valuu kastikkeenomaisesti annoksen päälle tehden siitä lähes täydellistä.

Jauhelihakastike valmistetaan aika pitkälti tuttuun tapaan joitakin pieniä muutoksia lukuunottamatta. Se on ehkä hieman yksinkertaisempi, mutta maku on kuitenkin yhtä täyteläinen! Kastikkeen seuraksi keitetään tuorelasagnelevyjä, jotka kypsyvät muutamassa minuutissa. Toki tässä voi käyttää myös tavallisia lasagnelevyjä, mutta niitä pitää keittää hieman pidempään.

Juustokastikkeen virkaa toimittaa ihanan pehmeä burratajuusto, se on sisältä lähes juoksevaa, joten se toimii tässä erittäin hyvin! Annoksen voi koristella halutessaan vielä tuoreilla kirsikkatomaateilla ja basilikanlehdillä. Niin ja tietysti lorauksella oliviiöljyä ja rouhittua mustapippuria. Erinomainen ruoka sanoisin!

Nopea avolasagne

Ainekset (4 annosta)

250 g
tuorelasagnelevyjä
400 g
jauhelihaa
1
sipuli
1-2
valkosipulinkynttä
1 rkl
tomaattipyreetä
400 g
tomaattimurskaa
1 dl
vettä
1
kanaliemikuutio
1 tl
oreganoa
2 tl
sokeria
suolaa
mustapippuria
2 pkt
burratajuustoa
basilikaa
oliiviöljyä
mustapippuria
25 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 10 min

Tee näin:

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha paistinpannulla ja lisää joukkoon hienonnetut sipulit. Lisää tomaattipyree, tomaattimurska, vesi ja kanaliemikuutio. Mausta kastike oreganolla, sokerilla, mustapippurilla ja suolalla. Anna hautua 10 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.

Keitä tuorepastalevyt pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä (2 l vettä + 2 tl suolaa). Pirskottele keitettyjen lasagnelevyn päälle hieman öljyä.

Kokoa annoksiksi lautasille. Nosta pohjalle lasagnelevy ja sitten kastiketta. Tee vielä toinen kerros. Halkaise burrata juustot ja nosta annoksen päälle.

Viimeistele tuoreella basilikalla, oliiviöljyllä ja mustapippurilla.

ruoka pasta
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *