Parsapelti
Nopea parsapelti kevään parsahimoon! Nosta parsat pellille ja raasta päälle reilusti Gruyère-juustoa. Lisää kirsikkatomaatit sekä oliivit ja sujauta pelti uuniin!
Suosikkejani ovat ehdottomasti kaikki nopeasti uunipellillä syntyvät ruoat. Tälläinen on myös tänään syntynyt nopea parsapelti. Juustokylvyn saaneet parsat on herkkua!
Parsoista katkaistaan pois kova tyvi ja ne nostetaan voidellulle uunipellille tai -vuokaan. Päälle raastetaan reilusti Gruyère-juustoa, jonka pähkinäinen maku toimii parsan kanssa kivasti. Päälle viipaloin hieman kirsikkatomaatteja ja oliiveja. Sitten uuniin 15 minuutiksi ja lopuksi pellin voi vielä nostaa grillivastuksien alle, jotta pinnasta saa mukavan rapsakan.
Parsapelti
Ainekset (3 annosta)
- 500 g
- parsaa
- 200 g
- Gruyère-juustoa
- 100 g
- kirsikkatomaatteja
- 100 g
- kalamataoliiveja
- mustapippuria
- basilikan lehtiä
Tee näin:
Katkaise parsoista pois kova tyvi ja nosta ne voidellulle uunipellille tai isoon vuokaan.
Raasta päälle juusto. Lisää viipaloidut kirsikkatomaatit ja oliivit.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 min. Nosta pelti lopuksi grillivastuksen alle muutamaksi minuutiksi.
Rouhi päälle mustapippuria ja koristele basilikan lehdillä.