Raakamakkara-juurespelti

Viikonlopun herkkupelti! Kokoa pellille erilaisia raakamakkaroita ja paahda ne tiriseviksi juuresten kanssa. Tarjoa raakamakkara-juurespellin kanssa sinappikastiketta!

 raakamakkara-juurespelti

Tänään herkutellaan raakamakkara-juurespellillä. Erilaiset raaka-makkarat ovat viikonlopun juhlaruokaa ja samalla pellillä lisäkkeeksi valmistuu herkullisia juureksia. Makkarat mielletään yleensä kesään ja grillaamiseen, mutta yhtä hyvin niitä voi nautti ympäri vuoden. Tarjoa makkarapellin kanssa turkkilaiseen jogurttiin sekoiteltua sinappikastiketta ja lasillinen olutta!

Mukavaa viikonloppua!

raakamakkara

Raakamakkara-juurespelti

Ainekset (4 annosta)

3
porkkanaa (300 g)
6
perunaa (400 g)
2
palsternakkaa (400 g)
2
isoa sipulia (250 g)
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
hunajaa
2
rosmariinin oksaa
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
2 pkt
raakamakkaraa (n. 500 g )
200 g
turkkilaista jogurttia
1/2 dl
dijon-sinappia
45 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 35 min

Tee näin:

Kuori kaikki kasvikset ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi uunipellille leivinpaperin päälle. Lorauta päälle oliiviöljyä ja hunajaa. Revi joukkoon muutama rosmariinin oksa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paista kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 25 min.

Ota pelti uunista ja tee keskelle tilaa makkaroille. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia. Nosta pelti halutessasi lopuksi hetkeksi grillivastuksen alle.

Valmista kastike sekoittamalla dijon-sinappi turkkilaisen jogurtin joukkoon.

ruoka uuniruoat juurekset perunat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *